Feng shui pravila

Ovo crveno i ukusno voće privlači blagostanje: Simbol je plodnosti i sreće, ali treba ga držati na dva mjesta u kući

 WEE DEZIGN/SHUTTERSTOCK

Drevna kineska vještina Feng Shui daje savjete kako aktivirati dobru, pozitivnu energiju u svom domu i time sebi i svojoj obitelji osigurati mir i blagostanje. Stručnjaci na ovom području dom često obogaćuju simbolima prirode, a kada su biljke u pitanju, najčešće misle na cvijeće. No, vjerovali ili ne, određene vrste voća mogu simbolično donijeti blagostanje pokrećući pozitivnu energiju. Jedna od visoko cijenjenih voćki među Feng Shui stručnjacima je nar. Ovo jarko crveno voće okruglog oblika ima stotine živih sjemenki poput dragulja. Ove sjemenke daju naru značenje plodnosti i sreće za one parove koji žele djecu. To je simbol qi energije, plod koji simbolizira ciklus života i ponovnog rađanja, sa sjemenkama koje kasnije mogu uroditi još plodom. Boja nara povezana je s energijom vatre koja je povezana s nadahnućem i prepoznatljivošću, pa može donijeti puno plodnih ideja i uspješnih projekata na poslovnom planu, piše portal The Spruce.

image
DANIJEL SOLDO/CROPIX/CROPIX

Crvena boja smatra se utjelovljenjem vitalnosti i najpopularnijom bojom za detalje u Feng Shuiju. Danas je nar ili šipak lako kupiti na svakoj tržnici, a nekada su ga smatrali vrlo rijetkim i dragocjenim voćem. U kineskoj mitologiji, kao simbol potomstva, tvorila je trijadu s jabukom i breskvom. Jabuka je bila utjelovljenje zdravlja i vitalnosti, a breskva dugog života, pa ne čudi što su ove tri voćke činile moćan Feng Shui alat za unošenje bogatstva u dom, bez obzira na to želite li djecu ili uspješan posao, prenosi ovaj portal.

Prema savjetima Feng Shui stručnjaka, želite li dijete u spavaćoj sobi, postavite slike nara ili samog voća što bliže krevetu. Želite li potaknuti blagostanje i ideje, u kuhinju stavite košaru s narom, što se inače povezuje s bogatstvom u domu. Također, motiv nara može se vidjeti u uredu ili radnoj sobi, kao simbol obilja i inspiracije u karijeri ili poslu.

image
JOSKO SUPIC /CROPIX
image
DANIJEL SOLDO/CROPIX/CROPIX

Nar nije slučajno dobio svoje mjesto u drevnoj kineskoj umjetnosti. Ovo voće često nazivaju superhranom zbog svojih pozitivnih učinaka na ljudsko zdravlje. Ima vrlo malo kalorija i masnoća, a puno vitamina, posebno C, vlakana i minerala.

Nar je bogat antioksidansima koji pomažu u zaštiti stanica od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, pomaže kod upala i vrlo je koristan za zdravlje srca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 14:51