Odaberite savršenu boju kuhinje u 3 jednostavna koraka

Kuhinja iz vlastite proizvodnje Evolution, Namještaj Mima

Jeste li ikada razmišljali o značenju boja? Osim što su boje sveprisutan dio naše svakodnevice, one mogu utjecati na naše raspoloženje i poimanje života oko nas. Kada planirate renovaciju ili samo osvježenje vaše kuhinje, svakako bi trebali promisliti i o bojama koje ćete inkorporirati u vaš kuhinjski prostor te kako one mogu dugoročno utjecati na to kako se osjećate. Biti okružen određenom bojom na kratko vrijeme neće imati toliko utjecaja na vas, no okružite li se njome svakodnevno, sigurno će utjecati na to kako ćete se osjećati na duge staze.

Unesete li tople boje u vaš kuhinjski ambijent, on će izgledati otvoreniji, udobniji i stimulirajući, a u vama se mogu pobuditi snažni osjećaji poput sreće, razigranosti i strasti. Crvena boja, uz narančastu, žutu i njihove kombinacije pripada skupini toplih boja, za razliku od hladnih kojoj pripadaju plava, ljubičasta i zelena. Hladne boje će vas za razliku od toplih, umiriti i djelovati opuštajuće, dok će neutralne – bijela i siva boja, unijeti osjećaj spokoja u ambijent čineći ga jednostavnijim i minimalističkim. U Namještaju Mima znaju koliko su boje bitne za život, stoga njihovi dizajneri donose tri jednostavna koraka koja vas dijele od savršene kuhinje i pravog osjećaja doma.

Pogledajte širu sliku

Prije nego li krenete u dizajniranje vašeg kuhinjskog prostora, sagledajte širu sliku. Ako imate tu sreću pa je vaš kuhinjski prostor spojen sa dnevnim boravkom i blagovaonicom, možete dati mašti na volju i igrati se sa različitim nijansama i teksturama kako bi vizualno razdvojili zone u vašem životnom prostoru. Uske i male kuhinjske tlocrte, tamne će boje ugušiti. U tom slučaju, odaberite svijetle i neutralne nijanse koje možete kombinirati sa radnim pločama ili zidnom oblogom u boji drva. Uzmite u obzir i ostatak namještaja koji se nalazi u prostoru kojeg uređujete, kao i podne te zidne obloge kada birate boju svoje kuhinje, a koje ako se ne iskombiniraju na dobar način mogu djelovati neusklađeno i promašeno.

image

Kuhinja iz vlastite proizvodnje Evolution, Namještaj Mima

image

Kuhinja iz vlastite proizvodnje Espirit, Namještaj Mima

Uzmite u obzir rasvjetu

Izvori prirodne svjetlosti te pravilno pozicioniranje umjetne rasvjete također su ključni čimbenici koje bi trebali uzeti u obzir prilikom odabira boje svoje kuhinje. Oba faktora mogu u potpunosti transformirati prostor čineći ga otvorenijim, toplijim i ugodnijim. Način na kojeg prirodno svjetlo ulazi u prostor te sjene koje stvara u različita doba dana mogu definirati njegov karakter. Ovisno o tome kakvu atmosferu želite stvoriti u vašem kuhinjskom prostoru, uz pomoć boja i ambijentalnog svjetla možete dodatno naglasiti određeni dio vaše kuhinje dajući mu dubinu i wow efekt. Čak i ako se odlučite na tamnije i zagasitije nijanse vaše kuhinje, uz pravilno usmjereno svjetlo ne mora značiti da će vaš kuhinjski prostor izgledati opterećeno i zagušeno. Naprotiv, ono može djelovati vrlo moderno i elegantno.

Definirajte vaš osobni stil

Vaš dom, pa tako i kuhinjski prostor, trebao bi reflektirati vaš osobni stil i ukus. Kada govorimo o stilovima uređenja kuhinje, dizajneri iz Namještaja Mima govore o njih šest – elegantnom, trendi, klasičnom, industrijskom, naturalnom i minimalističkom, a u Mimi ih možete pronaći sve. Neprestano praćenje trendova u dizajnu i razvoju asortimana kuhinja omogućio je ovom domaćem brendu široku ponudu dekora fronti i radnih ploča koje možete kombinirati prema vlastitom afinitetu i ukusu. Novitete u bojama kao što je pastelna nijansa karamele ili citrus žuta, možete koristiti kao detalj koji će unijeti eklektičnost u vaš prostor.

image

Kuhinja iz vlastite proizvodnje Evolution, Namještaj Mima

Posjetite salone Namještaja Mima na deset lokacija u Hrvatskoj ili istražite ponudu kuhinja iz vlastite proizvodnje u webshopu i pronađite baš onu savršenu za vaš dom. Inspiraciju pronađite u novom katalogu kuhinja iz vlastite proizvodnje.

Namještaj Mima – Pravi osjećaj doma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:44