Zadržati ugodnu temperaturu u potkrovlju ljeti može biti izazov. Evo kako tome doskočiti

Velux hyp

Imamo dobre vijesti. Iako se činilo kao da će nas zaobići, čeka nas dugo i toplo ljeto. Kako pripremiti dom za vrućine koje nas očekuju? Energetski najučinkovitiji i najprirodniji način je s vanjskim roletama i tendama. Vanjske rolete onemogućuju probijanje sunčevih zraka u vaše prostorije za vrućih dana te pružaju trenutačno olakšanje, a VELUX je proširio svoju ponudu rješenja za zaštitu od vrućine kako bi odgovorio na različite financijske mogućnosti, ali i potrebe života u potkrovlju.


Prije odluke o odabiru vanjske zaštite od sunca dobro je razmisliti o tome što doista želite postići. Želite li u potpunosti zaustaviti svjetlost, buku i vrućinu? Je li vam bitno prirodno svjetlo i pogled kroz prozor tijekom dana ili vam je možda važnije da ugradnja iziskuje što manje truda?

VELUX je razvio modele koji odgovaraju svim tim potrebama, a vanjska zaštita od sunca bit će korisna ne samo u ljetnim mjesecima, nego i zimi. Naime, kada je vani hladno, rolete pomažu pri uštedi energije jer poboljšavaju izolaciju krovnih prozora, a pružaju i zaštitu protiv buke i provale.

image
Želite li u potpunosti zaustaviti svjetlost, buku i vrućinu?
Velux Promo

No, vratimo se na ljeto.

Koji model odabrati ako vam je primarno važna zaštita od jakog sunca i zamračenje?

Najnovije VELUX rješenje za zaštitu od vrućine je solarna roleta SOFT s funkcijom zamračenja. Materijal je otporan na sve vremenske uvjete, a roleta leži diskretno na vanjskom dijelu prozora i zadržava sunčeve zrake izvan prostora. Zadržavajući vrućinu i svjetlost, vanjske rolete SOFT zadovoljavaju dvije najvažnije potrebe. Aluminijske potporne prečke osiguravaju dodatnu stabilnost. Zahvaljujući uskim bočnim vodilicama i tankom gornjem kućištu s potpuno integriranom solarnom ćelijom, diskretno se uklapa u krov te se može spustiti i podignuti pritiskom na gumb na bežičnom zidnom prekidaču. Nova vanjska roleta SOFT za potpuno zamračenje ugrađuje se na prozorsko krilo te omogućuje otvaranje prozora i kada je roleta spuštena. Ako pak želite potpunu zaštitu, onda je vanjska roleta ALU pravo rješenje jer osim zaštite od ljetnih vrućina, ALU model rolete izolira vaš dom od hladnoće zimi te od buke iz okoline.

image
Najnovije VELUX rješenje za zaštitu od vrućine je solarna roleta SOFT s funkcijom zamračenja
Velux Promo

Tijekom lipnja VELUX nudi besplatnu ugradnju vanjskih roleta ALU i SOFT od strane kvalificiranog majstora. Istražite ponudu i iskoristite akciju do kraja lipnja na www.velux.hr/rolete

Solarno ili električno upravljanje?

Postoje VELUX rolete na električno i na solarno upravljanje, a zajednička crta im je što pružaju značajnu dozu udobnosti. Ugradnja roleta sa solarnim napajanjem ne iziskuje ožičenje ni električnu integraciju. Pokreće ih solarna ćelija, a sam proces ugradnje protječe vrlo glatko. Ove su rolete savršene za ručne prozore te za prozore koji su već ugrađeni. Svaka VELUX solarna roleta dolazi s unaprijed uparenim daljinskim bežičnim zidnim prekidačem za rukovanje.

image
VELUX solarna roleta dolazi s unaprijed uparenim daljinskim prekidačem
Velux Promo

Može li sve to biti automatsko?

Svim VELUX proizvodima za zaštitu od vrućine, na električno ili solarno upravljanje, može se upravljati putem pametnog telefona i glasovnog upravljanja u kombinaciji s VELUX aplikacijom ili VELUX ACTIVE sustavom za pametne domove koji je dostupan kao posebni dodatak. To također omogućuje kontrolu proizvoda za zaštitu od vrućine, temeljenu na vanjskim podacima o vremenu. Ako su predviđene visoke temperature, rolete se spuštaju kako bi spriječile pretjerano zagrijavanje prostorije.

image
VELUX ACTIVE sustav za pametne domove dostupan je kao posebni dodatak
Velux Promo

Kako zaštititi dom i ne odreći se pogleda i dnevne svjetlosti?

Za one koji pak žele adekvatnu zaštitu od sunca, no ne žele se u potpunosti odreći dnevne svjetlosti i pogleda, izvrsno rješenje su vanjske tende. Naime, u svakom potkrovlju postoje prostori gdje je dnevno svjetlo nužno – poput kuhinje, dječje ili dnevne sobe - i tu na scenu stupaju VELUX vanjske tende. Osim što štite od vrućine, vanjske tende propuštaju dnevno svjetlo, a soba ostaje ugodno svijetla za igru ili rad te neometani pogled kroz prozor. Najjednostavniji i najpovoljniji model je ručna vanjska tenda. Ručna tenda vrlo je jednostavna za rukovanje, a potrebno ju je samo učvrstiti na dvije kuke na vanjskom dijelu prozorskog krila.

Tijekom lipnja VELUX nudi besplatnu ugradnju vanjskih roleta ALU i SOFT od strane kvalificiranog majstora. Istražite ponudu i iskoristite akciju do kraja lipnja na www.velux.hr/rolete

image
Za one koji žele adekvatnu zaštitu od sunca
Velux Promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:41