Livio Andrijić
zimska idila

Biramo najčarobniji: Pronašli smo 9 prekrasnih adventskih izloga u Zagrebu, odaberite najljepši

Šetnja središtem Zagreba u prosincu dušu puni najtoplijim osjećajima - ne mislimo pritom, naravno, na adventske gužve, već snježne bajke koje pričaju gradski izlozi, ako im samo pružite priliku. Mi smo tijekom lagane šetnje gradom promatrali upravo zavodljive prozore i opijeni njihovim pričama barem načas povjerovali u čarobni sjaj dvoraca, orašare čuvare, šećerne vile koje ispunjavaju želje, prinčeve na bijelim konjima... Još kad do vas dopru opojni mirisi klinčića, cimeta i vanilije, ljepota i draž prosinca su zajamčeni.

Ponajviše orašari, ali i gingerbread kućice s bijelim krovovima, konjići za njihanje, porculanske lutkice, oblaci od šećerne vate, šarene lizalice, kao i mnoštvo kuglica i mašnica doziva nas iz izloga butika, parfumerija, cvjećarnica, slastičarnica, frizerskih salona... Kod mnogih smo poželjeli zastati i fotkati ih... a vama prepuštamo da izaberete najljepši izlog!

Kofer, Gundulićeva ulica

Ne, nije u Zagrebu pao snijeg, tek umjetnim snijegom su posuti borovi u izlogu dućana Kofer. Prozor je uokviren predivnom naljepnicom prepunoj "pobacanih" božićnih motiva, koja je dodatno uokvirena girlandom s koje, u toplim tonovima, svijetle lampice. Jeleni, lišće, pahulje, zvijezde - sve asocira na radosti suživota s prirodom.

Gloria.hr

Gloria.hr

Slastičarnica Magnolia, Gundulićeva ulica

U Gundulićevoj ulici najljepšu priču priča izlog slastičarnice Magnolia. Sve je u, pogađate već, slatkom tonu, nježnim bojama, baby pink i plavoj... baš kako priliči bombonima, makronima, šećernoj vati, perlama. Retro etažeri i porculanski tanjuri na stalku za torte i kolače, kakvih su se mnoge majke u ovo moderno vrijeme odrekle u ime funkcionalnosti, opet su dobili svoj trenutak. Uz borove grane i svjetlo lampica, ovaj izlog doista priziva najtoplije misli i poziva nas da uđemo i zasladimo se.

Gloria.hr

Gloria.hr

Gloria.hr

Elfs, Amruševa 19 / Palmotićeva 12

Na uglu Amruševe i Palmotićeve ulice ne možete ne skrenuti pogled na šarenilo koje mami iza ogromnih prozora. Popularni Elfsi su se i ove godine dosjetili kako privući zadivljene poglede prema svom butiku.

Eventastic Concept Store, Obrtnički prolaz

Zastanite načas kad prolazite Obrtničkim prolazom, malom uličicom koja spaja Masarykovu i Varšavsku - naići ćete ondje na patuljke, Ivicu i Maricu koji traže put kući i nebrojeno mnogo kućica u kojima gori svjetlo. Mašta radi svašta, sigurno je!

02122019., zagreb.
obrtnicki prolaz.
foto: livio Andrijic
Livio Andrijić
Obrtnički prolaz

02122019., zagreb.
obrtnicki prolaz.
foto: livio Andrijic
Livio Andrijić
Obrtnički prolaz

Apetit city, Obrtnički prolaz

Orašar i balerina dočekuju goste na ulazu u restoran Apetit city, baš "kak' se šika" u adventsko doba.

02122019., zagreb.
obrtnicki prolaz.
foto: livio Andrijic
Livio Andrijić
Obrtnički prolaz

Saša Šekoranja, Dežmanov prolaz

Još smo jednom poželjeli stati pred izlog o kojem svi pričaju, a osmislio ga je akademski slikar, cvjećar i dizajner interijera Saša Šekoranja za svoj dućan u Dežmanovom prolazu.

Livio Andrijić

Livio Andrijić

Livio Andrijić

Borboleta, Gundulićeva ulica

Da za savršeno otmjen i topao izlog ne treba potrošiti cijelo bogatstvo, primjer su viseće crvene trake, na čijem su donjem kraju zavezane kuglice i grančice imele, u izlogu dućana Borboleta. Romantično, dekadentno s potpisom - i opet Saše Šekoranje!

Gloria.hr

Gloria.hr

Promo

Maria, Masarykova ulica

Maštovit aranžman koji odiše luksuzom stoji i na samom ulazu u concept store Maria u Masarykovoj ulici - teško ga je ne prijetiti ako ste u prolazu, ma koliko hitali. I iza ovog predivnog aranžamana stoji - Saša Šekoranja.

Gloria.hr

Jasmina i lutkice, Petrinjska

Kreativka Jasmina Kosanović mijenja postave u izlozima svoje preslatke trgovine u Petrinjskoj 40, a najljepši su adventski kada njezini ručno izrađivani junaci pričaju čarobne priče o ljubavi, darivanju i zajedništvu koje ostavljaju bez daha.

Jasmina i lutkice

Jasmina i lutkice

Jasmina i lutkice

Linker
12. travanj 2024 02:38