Getty Images
Prije pjevanja

A mogla je biti nova Kate Moss: 'Rekao mi je da ne brinem za cipele, nego da radije budem seksi'

Uz fotografiju iz mladosti na kojoj slavna glazbenica pozira za modni editorijal ispričala je sve detalje o kratkoj karijeri u modelingu, to iskustvo joj se zamjerilo te je odustala od mode.

Uz fotografiju iz mladosti na kojoj slavna glazbenica pozira za modni editorijal ispričala je sve detalje o kratkoj karijeri u modelingu, to iskustvo joj se zamjerilo te je odustala od mode.

Škotska pjevačica u rock sastavu Garbage Shirley Manson (53) poznata po svojoj prirodnoj crvenoj kosi i blijedom tenu otkrila je da je u svojim tinejdžerskim godinama umjesto mikrofona eksperimentirala s poziranjem ispred fotoaparata. Svoj profesionalni angažman modela detaljno je opisala uz isječak magazina "Jackie" za koji je pozirala i nije štedjela riječi za suradnike i sam posao.

"Da iskreno kažem modeling mi je bio smrtno dosadan. Nisam imala pravu vrstu imaginacije i bilo mi je vrlo neugodno. Svidjela mi se šminka koju mi je napravio profesionalac, ali mrzila sam to što su mi nametali što da obučem i što da radim", opisala je nesuđena manekenka.

Pjevačica koja je svjetsku slavu stekla još devedesetih, prepoznatljiva je po svom mršavom izgledu, te da je to htjela mogla je bez problema biti model poput Kate Moss. No Shirley jednostavno nije mogla podnijeti sve ono što se događa iza kamere.

"Ništa mi nije pristajalo kako treba. Stvari su bile ili prevelike ili premale. Može se to vidjeti po šeširu koji balansira na mojoj velikoj vikinškoj glavi".

"Srećom ne vidite ogroman par crvenih štikli u koje se mogla ugurati još i polovica štruce kruha", opisala je Manson.

Zgrozile ju fotografove riječi

Pjevačica koja je mnoga srca diljem svijeta osvojila pjevanjem hitova "Stupid Girl" i "Only Happy When It Rains", još 1995. s bendom Garbage radi na novim materijalima, a domaća publika mogla ih je vidjeti 2019. na festivalu IN Music.

Tko zna što bi bilo od njezine glazbene karijere, da je na tim prvim snimanjima za tinejdžerske časopise imala drugačije iskustvo.

Ovako, kaže, još se uvijek sjeća kako je teturala u prevelikim cipelama od garderobe do seta. "Fotograf mi je savjetovao da ne brinem za veličinu cipela nego da se radije koncentriram na to da izgledam 'sexy' i dobivanje dobre slike. Ne šalim se. Stvarno mi je to rekao. Kao što možete zamisliti, nije mi se svidjelo", zaključila je pjevačica.

Pročitajte i:

Maša Kolanović dobitnica je EU nagrade za književnost

Preminuo književnik Bekim Sejranović: Tužna vijest potresla je cijelu regiju

Darko Rundek, Sara Renar, Max Jurčić i brojni drugi nastupaju na jedinstvenom koncertu u Zagrebu u doba korone

Linker
25. travanj 2024 23:50