JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Trudna u 46.

Intervju: Američka glumica čeka dijete s dečkom iz Zaprešića, a nama je otkrila kako ju je osvojio

Chloë Sevigny koja u New Yorku - novom žarištu zaraze u SAD-u - iščekuje rođenje prvog djeteta, otkriva za Gloria magazin kako je došlo do ljubavih iskrica između nje i galerista Siniše Mačkovića, te zašto njihovu sinu želi pronaći dadilju iz Hrvatske.

Umjesto da uživa u šetnjama, što se preporučuje svakoj zdravoj trudnici, i u kupnji opreme za dijete koje treba roditi za mjesec dana, glumica Chloë Sevigny (45) dane provodi u svom domu - zabrinuta kao i svi stanovnici New Yorka, koji je odnedavno novo američko žarište zaraze koronavirusom. Život polako staje u “gradu koji nikad ne spava”, o čemu svjedoči i zvijezda filmova “Američki psiho” i “Dečki ne plaču”, koja sa svojim životnim partnerom Sinišom Mačkovićem s tugom promatra opustjele ulice i parkove na Manhattanu. Sve kulturne ustanove su zatvorene, tako i galerija Karma, koju vodi Siniša, pa sve buduće projekte priprema od kuće.

Rodom iz Zaprešića, Mačković se kao mali s roditeljima i starijom sestrom odselio u Australiju: u South Walesu je završio studij grafičkog dizajna, a prije deset godina došao je u New York, gdje je preklani upoznao Chloë.

Da su dečko iz Zaprešića i američka filmska zvijezda par doznalo se tek kad su strani mediji objavili njihove fotografije, na kojima su Sinišu prepoznali prijatelji iz Hrvatske.

Tužna što njen dragi zbog pandemije neće moći prisustvovati dolasku na svijet svog sina, Chloë je ovih dana osobito senzibilizirana za sve buduće i mlade majke pa ju je baš potresla fotografija koju su objavili i mnogi američki mediji - trudnice i majke s djecom, koje se nakon potresa smrzavaju u dvorištu bolnice u Petrovoj i čekaju evakuaciju.

A Very Pregnant Chloe Sevigny and Sinisa Mackovic Arrive to New Group Gala
Gustavino's, NY

Pictured: Sinisa Mackovic,Chloe Sevigny, Image: 505096456, License: Rights-managed, Restrictions: -ALLCOUNTRY, Model Release: no, Credit line: Janet Mayer / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Janet Mayer / SplashNews.com / S
Donedavno su Chloë i Siniša često obilazili izložbe jer umjetnost im je zajednička strast.

Kako izgleda vaš život u doba korone?

- Siniša i ja izlazimo samo po hranu i osnovne potrepštine i uvijek nosimo zaštitne rukavice. Redovito dezinficiramo ruke, a odjeću i cipele skidamo čim uđemo u stan. Svjesni smo ozbiljnosti situacije i nadam se da će se svi stanovnici New Yorka pridržavati uputa koje smo dobili te da bolnice neće biti prepune zaraženih.

Jeste li spremni za majčinstvo?

- Jesam, koliko je to moguće. Kad sam bila mlada, nisam mnogo razmišljala o tome, niti se previše brinula, no ispostavilo se da nije lako zatrudnjeti ni održati trudnoću. Upravo zbog toga je ovo za mene u pravom smislu riječi - blagoslovljeno stanje. Zasad je sve dobro, a nadam se da će tako ostati do kraja. Papi, kako ponekad zovem Sinišu, i ja prilično smo opušteni i spremni za nove izazove.

Kako ste upoznali Sinišu?

- Mi smo srodne duše i presretna sam što je ušao u moj život. Privlači nas mnogo istih stvari, a imamo i zdravu dozu različitih interesa. Upoznala nas je zajednička prijateljica koja mi je često govorila da obožava s njim razgovarati o umjetnosti, da je drag i iskren, s mnogo stila... Na prvom susretu prije gotovo dvije godine samo smo zurili jedno u drugo. Ubrzo je naš odnos postao intenzivan i neopisivo sam sretna s njim. Siniša je divna osoba, dobar, pametan i iznimno pažljiv.

Uspijevate li sad ispuniti vrijeme?

- Prije ove situacije redovito smo odlazili na izložbe, a sa Sinišom, koji je veliki poznavatelj umjetnosti, to mi je posebno zadovoljstvo. Krajem siječnja bili smo na kratkom odmoru na otočju Turks i Caicos, a sad se sve promijenilo. Uglavnom smo doma, a on mi masira leđa i stopala.

William Strobeck
‘Nije bilo lako zatrudnjeti, pa ovu fotografiju objavljujem da svi vide kako sam sretna’, kaže Chloë.

Kako ste prije trudnoće uspijevali održavati manekensku liniju?

- Svoj stas zahvaljujem genetici. Potpuno sam iste građe kao moja majka, a još da imam njene prekrasne crte lica, sigurno bih bila još uspješnija u svom poslu. No, ne mogu imati sve. Osim što pazim što jedem, posljednjih nekoliko godina vježbam pilates koliko mi god to obveze omogućuju.

Jeste li sada promijenili prehranu?

- Obožavam svježu hranu, voće i povrće, a izbjegavam zaslađena pića. Od mnogo ugljikohidrata i pržene hrane osjećam se loše. Vegetarijanka sam bila 17 godina, no zbog zdravlja sam se morala vratiti na “tamnu stranu”. Ipak, nastojim jesti što manje mesa, pogotovo crvenog, i mliječnih proizvoda. Iako nikad prije nisam pila kavu, u trudnoći je se ne mogu zasititi. U obližnjem dućanu zdrave hrane pronašla sam odličnu beskofeinsku kavu te bezalkoholno pivo, a posebno uživam u Brooklyn Lageru.

Jeste li zbog djeteta napravili neke preinake u stanu?

- Već ga čeka njegova soba... Šalim se, naravno, jer živimo u dvosobnom stanu pa se samo mogu nadati da ćemo se uspjeti dobro organizirati. Ne bih htjela poremetiti dosadašnji način stanovanja, iako znam da će se mnogi roditelji na ovo samo nasmijati.

Jeste li od neke kolegice tražili savjet u vezi djeteta?

- O da, mnogo njih, koji su već očevi i majke, pitala sam za pedijatra, pomoć u kući, najbolja kolica... Voljela bih da naš sin jednog dana ima dadilju koja će s njim razgovarati na hrvatskom.

Što ste zadnje snimali i koliko dugo namjeravate pauzirati od posla?

- Prva tri mjeseca trudnoće sam radila, snimali smo seriju “We Are Who We Are” u režiji Luce Guadagnina, koja bi se na ljeto trebala prikazivati na HBO-u, a kasnije i na drugim kanalima. Trebala sam glumiti Noru u “Russian Dolls”, čak su ulogu prilagodili mojoj trudnoći, no zbog koronavirusa sve je otkazano. A nakon rođenja djeteta nastojat ću prihvaćati uloge koje neće zahtijevati odvajanje od obitelji.

Privatni album
Osim glumom, Chloë se bavi i dizajniranjem pa je za parfemsku kuću Regime des Fleurs kreirala miris (2), a za Chopard - torbicu.

Čuvate li još haljinu koju ste nosili kad ste bili nominirani za Oscara?

- Naravno, to je divna crna haljina koju je Alber Elbaz kreirao za Yves Saint Laurent. Čuvam i cipele koje sam te večeri nosila. No, nažalost, prekrasan nakit kuća Asprey, Gerrard i Bulgari morala sam, poput Pepeljuge, vratiti nakon dodjele nagrada.

Gdje kupujete odjeću i koji vam je omiljeni brend?

- U Connecticutu, gdje sam odrasla, majka me uvijek vodila sa sobom u shopping. Naučila me mnogo o tkaninama i kako prepoznati kakvoću. Između dizajna i kvalitete uvijek odabirem ovo drugo. Nekoć sam voljela marke Esprit i Lauru Ashley, a danas najradije kupujem vintage odjeću na Manhattanu. Točno znam gdje što mogu pronaći, a obožavam traper te stare kolekcije Vivienne Westwood, Jeana Paula Gaultiera i Martina Margiele.

Kako je došlo do suradnje s draguljarskom kućom Chopard, za koju ste lani kreirali torbicu?

- Chopard je glavni sponzor Filmskog festivala u Cannesu, gdje sam često nosila njihov nakit. Oduševljena sam njihovom velikom brigom o održivom razvoju pa sam se rado odazvala njihovu pozivu.

Kreirali ste i parfem, kako ste se u opće našli u svijetu mirisa?

- Moj omiljeni miris prestao se proizvoditi i nikako mu nisam mogla naći dostojnu zamjenu. Iz tih pomalo sebičnih razloga prihvatila sam ponudu prijatelja, koji vode brend luksuznih parfema Regime des Fleurs, i uz njihovu pomoć stvorila miris za kojim sam tragala. Esencija ruže je dominantna, jer se s njom uvijek osjećam svježe i mlađe. Miris sam nazvala Little Flower, što je bilo narodsko ime Svete Male Terezije, francuske svetice i zaštitnice književnika o kojoj sam doznala iz jedne pjesme. Bila je, među ostalim, uzgajivačica ruža.

Jeste li došli u napast, poput svojedobno Demi Moore i još nekih zvijezda, da pozirate fotografu u visokoj trudnoći?

- Nekoliko sam puta pozirala prijateljima, proslavljenim fotografima, i držim fige da sam na fotkama ispala dobro. Na jednoj od njih nosim majicu nastalu u suradnji brendova Richardson i Supreme, a snimio me William Strobeck. I na taj način bih željela svojim primjerom - ljubavnom pričom i činjenicom da ću roditi s 45 godina - dati nadu i drugim ženama da i one mogu biti sretne kao i ja.


ČITAJTE I:

Ekskluzivno: Supruga junaka nacije otkriva čime ju je ministar osvojio i što najviše kod njega voli

Glavna urednica Glorije otkriva kako u ovim izazovnim vremenima nastaje najdugovječniji lifestyle tjednik

Veliki uspjeh modnog dvojca ELFS: 'O ovoj suradnji smo morali šutjeti pune dvije godine'

Američka glumica prvi put trudna u 46. godini života: Zaveo ju je markantni Siniša Mačković

Linker
18. travanj 2024 18:22