BKNY / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Reagirao i predsjednik

Kultni dokumentarac kriv za dramatičnu otmicu! Proslavljeni glumac ovo nije mogao ni sanjati

Oskarovac Joaquin Phoenix nije ni slutio da bi njegovo zalaganje za prava životinja moglo uzrokovati otmicu autobusa i ugrožavanje života trinaestero ljudi u Ukrajini.

Nesvakidašnji događaj u Ukrajini zbog kojeg je ponovno aktualiziran dokumentarac "Earthlings" snimljen prije petnaest godina, poprilično je iznenadio holivudsku zvijezdu Joaquina Phoenixa. U najmanju ruku, nije slutio da bi njegovo zalaganje za prava životinja i dugogodišnje promoviranje veganstva moglo postati "okidač" za otmicu autobusa i ugrožavanje života trinaestero putnika u ukrajinskom gradu Lutsku, na zapadu zemlje.

Otmicu je skrivio bivši zatvorenik Maksim Krivoš (44), a dokumentarac iz 2005. toliko ga se dojmio da je poduzeo radikalne korake ne bi li natjerao sugrađane da ga pogledaju.

Njegov glavni zahtjev koji je, uz prigodan manifest, objavio pod nadimkom Maksim Zločesti na društvenim mrežama, bio je da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij na svojem profilu pozove građane da pogledaju potresan dokumentarac, čiji glavni pripovjedač je Joaquin Phoenix. Kao dodatni zahtjev, Maksim je naveo da svi članovi ukrajinskog parlamenta, ministri u vladi te vodstvo ukrajinske Pravoslavne crkve moraju na svojim profilima objaviti rečenicu: "Ja sam terorist pod okriljem zakona" ili će aktivirati eksploziv.

6292299 22.07.2020 In this handout photo released by the Ministry of internal Affairs of Ukraine, Ukrainian Interior Minister Arsen Avakov speaks to the media at the scene after police freed all hostages from a bus and arrested the armed man who held them for over 12 hours, in the city of Lutsk, Ukraine. Editorial use only, no archive, no commercial use. Ministry of internal Affairs of Ukraine,Image: 545951970, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Sputnik / Profimedia
- / Sputnik / Profimedia
Krizna situacija u Ukrajini rješavaa se više od 12 sati dok napokon nije okončana, srećom bez žrtava.

Situacija je bila krajnje ozbiljna jer je otmičar bio naoružan do zuba. Uz to, prisilio je taoce da tijekom 12-satnih pregovora stalno gledaju 95-minutni dokumentarac "Earthlings", jedan od najdražih projekata Joaquina Phoenixa i slušaju njegov glas u dirljivoj priči o tamnoj strani industrija koje iskorištavaju životinje, od zabavljačke i farmaceutske, do modne, kozmetičke i prehrambene.

U pregovore se uključio i predsjednik Zelenskij te dogovorio puštanje troje najugroženijih taoca.

Pregovore su u jednom trenutku prekinuli pucnjevi, no preostalih devetero zatočenih putnika nije ozlijeđeno. Predsjednik je na kraju uvažio otmičarev zahtjev i taoci su pušteni. Pokazalo se da je Krivoš proveo deset godina u zatvoru zbog razbojništva, prevara i ilegalnog posjedovanja oružja, a zbog terorističke prijetnje i otmice prijeti mu još petnaest godina. Uz to, čeka ga procjena mentalnog zdravlja.

6291949 21.07.2020 Law enforcement officers are seen near a bus with a number of people on board, which is seized by a man armed with weapons and explosives, in the city of Lutsk, Ukraine.,Image: 545696176, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Stringer / Sputnik / Profimedia
Stringer / Sputnik / Profimedia
Bivši zatvorenik zatočio je u autobusu 13-ero ljudi.

Američko veleposlanstvo u Ukrajini pozorno je pratilo što se zbiva i čestitalo predsjedniku, no teško je reći da li se u akciju oslobađanja uključio i slavni glumac. Bizarna situacija vjerojatno ga nije ostavila ravnodušnim tim više što je u veljači poduzeo odvažan korak ne bi li podsjetio kolege iz filmske industrije da i životinje imaju prava.

West Hollywood, CA  - *EXCLUSIVE*  - Oscar winner Joaquin Phoenix was spotted arriving at the gym ahead of a workout routine.

BACKGRID USA 2 JULY 2020,Image: 538848228, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: BAM/LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
BAM/LESE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
Dokumentarac 'Earthlings' inače je jedan od Phoenixovih najdražih projekata.

Nije poznato je li se Joaquin Phoenix uključio u akciju spašavanja zatočenih ljudi

Na dodjeli Oscara osvojenog u veljači za naslovnu ulogu u filmu "Joker", održao je vatreni govor i kao negativan primjer iskorištavanja životinja spomenuo je krave kojima farmeri nakon nasilne inseminacije otimaju telad i iskorištavaju ih zbog mlijeka, što je izazvalo podijeljene reakcije. No glumac koji od djetinjstva ne jede meso ni ribu, nije obraćao pozornost na znatiželjne poglede nakon govora. Umjesto da pojasni što ga je navelo na neuobičajeni iskorak, prvi zlatni kip u gotovo 40-godišnjoj karijeri proslavio je veganskim burgerom u društvu zaručnice Ronney Mare (35).

Čitajte i:

Danas je na vrhu svijeta kao Joker: Odrastao u kultu, izgubio brata, a u jednom trenutku su svi mislili da je - poludio

'Parazit' pokorio Oscare i ispisao povijest! Joaquin Phoenix očekivano nagrađen za 'Jokera', no najbolja glumica 'digla' je pokoju obrvu

Otkrivene zaruke koje su dugo bile tajna! Ona je zbog njega pogazila svoju riječ

Linker
19. travanj 2024 03:28