Moćna dinastija

Mučne tajne obitelji Gucci, zlostavljanoj praunuci rekli: 'Ti si se drogirala, nitko ti neće vjerovati'

Praunuka osnivača modnog carstva Gucci u potresnom je svjedočanstvu optužila majku i baku da su zataškavale očuhovo seksualno zlostavljanje koje je trpjela od djetinjstva, što je teško narušilo njezino mentalno zdravlje.

Iz ormara obitelji Gucci, oličenja visoke elegancije i luksuza, s treskom je ispao još jedan gadan kostur. Alexandra Zarini (35), praunuka osnivača modnog brenda Gucci, podigla je tužbu protiv vlastite majke i bake zato što je u djetinjstvu nisu zaštitile od očuhova seksualnog zlostavljanja. U tužbi je detaljno opisala kako ju je tadašnji očuh Joseph Ruffalo počeo spopadati kad joj je bilo samo šest godina i kako je punih 16 godina morala trpjeti njegove nasrtaje piše magazin Gloria.

Tvrdi da joj se redovito gol uvlačio u postelju, dirao je po grudima i genitalijama, trljao svoj penis o njezino tijelo i pokušavao prstima prodrijeti u nju. Kad bi noću začula zveckanje leda u čaši s viskijem, ukočila bi se u krevetu jer je to značilo da supijani Ruffalo dolazi po novu rundu perverzija.

'Pokušale su pod svaku cijenu izbjeći ono što su smatrale skandalom koji bi mogao ocrniti ime Gucci i potencijalno ih stajati milijuna'.

Kako je navela, njezina majka Patricia Gucci i baka Bruna Palombo zataškavale su taj krimen. Ne samo da su znale što joj očuh radi, već su mu i pomagale. Primjerice, Patricia je dopustila Ruffalu da njezinu malodobnu kćer videokamerom snima golu u kadi.

Getty Images / Guliver
Alexandrina majka Patricia, koja se razvela od supruga pedofila, smatra da ju kći lažno optužuje

Alexandra kaže da ju je majka stalno tukla, vukla za kosu, katkad i davila, a u takvim bi situacijama Ruffalo uskakao kao tobožnji zaštitnik i isprebijanu pokćerku “tješio” dodirujući je tamo gdje ne smije. Opetovano su joj i majka i baka prijetile da o svemu tome mora šutjeti jer bi javna sablazan ugrozila njihove prihode, a to ih je više brinulo nego što će biti s djetetom.

Mučno djetinjstvo

“Pokušale su pod svaku cijenu izbjeći ono što su smatrale skandalom koji bi mogao ocrniti ime Gucci i potencijalno ih stajati milijuna”, stoji u Alexandrinoj tužbi protiv Josepha Ruffala (80), Patricije Gucci (57) i Brune Palombo (82). Tužbu je podnijela u Los Angelesu, gdje se najvećim dijelom odvijala ta gnusna drama.

'Ne želim da se nekom drugom djetetu, mojem ili bilo čijem, dogodi to što se dogodilo meni'.

Alexandra je starija od dvije kćeri što ih je Patricia rodila u braku s prvim suprugom, Santinom Losijem, trgovcem vinima iz Vicenze. Pošto se razvela od Santina, upoznala je američkog glazbenog menadžera Josepha Ruffala i s kćerima se doselila k njemu u Beverly Hills. Vjenčali su se 1993. i dobili dijete, što Josepha nije odvratilo od prljavih igrica s malenom Alexandrom. Kad bi zaspala s majkom u krevetu, probudila bi se s rukom na očuhovu ogoljenom spolovilu.

Prema Alexandrinim navodima, očuh ju je također poticao na drogiranje. Istraumatizirana konstantnim molestiranjem, razvila je niz mentalnih poremećaja: opsesivno se kupala i tuširala ribajući kožu do krvi, čupala si je kosu i u srednjoj školi pokušala samoubojstvo. Kako je pretjerivala s kokainom i metamfetaminom, majka ju je poslala na odvikavanje, gdje je kroz razgovore s terapeutima shvatila da je žrtva spolnog nasilja. Tek u ranim dvadesetima usudila se prvi put reći mami i baki da će sve prijaviti policiji. Zaprijetile su joj da će je u tom slučaju razbaštiniti i izopćiti iz obitelji.

- Pa ti si se drogirala, nitko ti neće vjerovati - rekla joj je Patricia Gucci.

Volontira u dječjoj bolnici

I tako je Alexandra ponovno zašutjela. Strah od gubitka pozamašnog nasljedstva suzbio je njezinu potrebu da se oslobodi mučne tajne. U međuvremenu se udala i djevojačko prezime Losio promijenila u Zarini, financijski se osamostalila, 2016. dobila dijete, a lani je surfajući internetom otkrila da Ruffalo volontira u jednoj dječjoj bolnici u Los Angelesu. Tada se u njoj prelomilo i krenula je u akciju. Najprije je podnijela prijavu policiji u Beverly Hillsu, koja slučaj još istražuje, a njezini su odvjetnici nedavno uložili tužbu te o svemu obavijestili medije.

Portrait of Italian fashion designers, Gucci board member Patricia Gucci and her father, designer Gucci Shop chairman Aldo Gucci (1905 - 1990), as they pose together on a terrace of their office (on 5th Avenue), New York, New York, July 2, 1982. (Photo by Michel Delsol/Getty Images)
Michel Delsol/Getty Images
Patricia s ocem Aldom Guccijem, koji je već imao obitelj kad je ona rođena u tajnoj izvanbračnoj vezi

- Ne želim da se nekom drugom djetetu, mojem ili bilo čijem, dogodi to što se dogodilo meni - objašnjava gospođa Zarini zašto je zaratila s obitelji. Patricia Gucci reagirala je na njezine optužbe u izjavi New York Timesu:

- Duboko žalim zbog boli koju je Joseph Ruffalo nanio Alexandri. Neoprostivo je to što joj je učinio i bila sam slomljena kad mi je sve otkrila u rujnu 2007. u ordinaciji našeg obiteljskog liječnika u Londonu. Odmah sam zatražila razvod od gospodina Ruffala. Jednako sam shrvana potpuno lažnim optužbama protiv mene i njezine bake.

Baka Bruna se nagledala svakakvih skandala, intriga, urota, podmetanja, dinastičkih borbi i zločina u obitelji Gucci

Joseph Ruffalo, koji je menadžirao karijere pjevača Princea, grupe Earth, Wind & Fires i monegaške princeze Stéphanie, preko svojih odvjetnika također kategorički odbacuje Alexandrine optužbe:

- Dok je bio u braku s Alexandrinom majkom, gospodin Ruffalo i njegova supruga bili su jako zabrinuti zbog Alexandrinog mentalnog stanja te su joj nastojali pomoći i riješiti problem njezine nestabilnosti. Očito su njihovi napori bili uzaludni.

Bruna Palombo još se nije oglasila o iskazima svoje unuke. Nagledala se baka Bruna svakakvih skandala, intriga, urota, podmetanja, dinastičkih borbi i zločina u obitelji Gucci. Kći Patriciju rodila je u tajnoj vezi s tada oženjenim Aldom Guccijem, vizionarom koji je kožarski obrt svojeg oca Guccia Guccija pretvorio u katedralu luksuza. Pritom nije volio igrati po pravilima pa je u SAD-u godinu dana proveo u zatvoru zbog utaje poreza.

Nakon što su mu trojica sinova iz prethodnog braka pokušala preoteti tvrtku, svojom jedinom nasljednicom proglasio je Patriciju, koja do 10. godine života nije ni znala da njezin tata ima još jednu, zakonitu obitelj. Aldova sina Maurizija Guccija u Milanu je 1995. s četiri metka u leđa likvidirao plaćeni ubojica. Ubojstvo je naručila Maurizijeva bivša supruga Patrizia Reggiani i zbog toga odrobijala 18 godina. Spolno zlostavljanje djeteta nova je u nizu mrlja na pozlati te izopačene dinastije.

Iako brend Gucci još od 1993. nije u vlasništvu obitelji koja ga je stvorila, glamurozna Patricia lani je ponovno ušla u modni biznis. Pokrenula je liniju luksuzne, ručno rađene prtljage Aviteur, no ako je zaista takva zlotvorka kakvom je opisuje kćer, blato će joj progutati i novi posao i obraz.

Pročitajte i:

'Udarao me po cijelom tijelu. Plakala sam i zvala u pomoć. Strašno sam se bojala...'

Muza, seks simbol i ikona 20. stoljeća: Gubitak kćeri slomio ju je više od opake bolesti, no nije se predala!

Ljubav je to: 'Meni su 34, njoj 55, svaki dan mi je sve ljepša, a ja sam njoj radost kojoj se nije nadala'

Linker
23. travanj 2024 14:50