Jedinstvena Đurđica Barlović

Najveći glas slavne generacije: Usporila je karijeru zbog obitelji, a onda nas prerano napustila

Estradnjaci se do danas slažu - Splićanka Đurđica Barlović imala je savršen glas i velike interpretativne vještine. Sve je naglo stalo kada je na ljetovanju s obitelji u 42. godini života doživjela teški infarkt.

Neprežaljena Đurđica Barlović u srcima je mnogih obožavatelja kultnih "Novih fosila" ostala do današnjeg dana. Da joj kobni infarkt nije u ljeto 1992. godine uzeo mladi život, ova velika pjevačica danas bi slavila svoj 70. rođendan. Bila bi ponosna da može vidjeti svoje sinove - Bornu i Hrvoja, koji danas vode uspješnu stomatološku ordinaciju i čuvaju sjećanje na voljenu majku. Prisjetila se Đurđice ovih dana i supruga Rajka Dujmića, jer i Snježana još uvijek čuva uspomenu na tu divnu i karizmatičnu ženu.

Arhiva Hanza Media
Nitko nije slutio da će život mlade žene, majke dvoje djece tako naprasno završiti.

Znala je od djetinjstva da će glazba biti njen put

Da će biti velika zvijezda, postalo je jasno kada se sedamdesetih godina Đurđica Barlović pojavila na sceni. Glazbu je obožavala odmalena i sa svega 13 godina sudjelovala je na velikim natjecanjima. Često je nastupala s bendom "VIS Batali", a kada je napokon završila srednju građevinsku školu, pridružila im se kao članica. U isto vrijeme, učila je svirati klavir i gitaru te je postepeno gradila karijeru koja ju je odvela do Zagreba.

Djurdjica Barlovic sa Novim fosiloma na Splitskom festivalu 1977., br.407
Đurđica Barlović na nastupu 1977. s Novim fosilima. Na Splitskom festivalu te godine oduševila je sve.

Usporila karijeru zbog obitelji, a onda je sve naglo i bolno stalo

Preselila se i samostalno nastupala sve dok je dečki okupljeni pod imenom "Novi fosili" nisu primijetili i pozvali da bude članica benda. S njima je '77. godine osvojila publiku na Splitskom festivalu, u rodnom gradu pjevala je "Diridondu", a uslijedili su brojni hitovi i uspješni albumi.

Djurdjica Barlovic, br.407
Arhiva /
Bila je jedna od najvećih zvijezda na ovim prostorima, a karijeru je odlučila usporiti kada je postala majka.

Otpjevala je neke od najvećih hitova benda, no 1983. odlučila je krenuti svojim stopama. Zamijenila ju je Sanja Doležal, a Đurđica je usporila tempo. Naime, došla su djeca kojima se silno željela posvetiti.

Arhiva Hanza Media
Đurđica sedamdesetih, na početku svoje karijere.

Nastavila je suradnju s imenima poput Zdenka Runjića i Tončija Huljića, a interpretativno je dominirala estradom. Snimala je albume, a te kobne 1992. godine imala je spreman peti album. Otišla je ljetovati s djecom na Pag. Tijekom obiteljskog ljetovanja dogodio joj se fatalni infarkt. Borili su se u zadarskoj bolnici za njezin život, no uzalud. Đurđica Barlović preminula je u 42. godini života, ostavivši iza sebe svoju voljenu obitelj, ali i niz ljudi koji su je poštovali i obožavali, kao što to čine i danas.

Čitajte i:

Vječni hitovi Novih fosila oduševili Zagreb

Sanju Doležal ponijela euforija sa stadiona: Pjevala je iz sveg glasa i prisjetila se povijesnog trenutka

Slatko putovanje u prošlost

Linker
25. travanj 2024 09:53