Novak Đoković
 Profimedia / ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
TUŽAN I PRAZAN

Novak Đoković o izbacivanju s US Opena: 'Sve je bilo pogrešno, žao mi je što sam joj nanio takav stres'

Najbolji tenisač svijeta diskvalificiran je s US Opena jer je lopticom pogodio linijsku sutkinju zbog čega se ona počela gušiti. Javno se ispričao njoj, ali i cijelom timu te organizatorima.

Trostruki pobjednik US Opena, Novak Đoković (33) skupo je platio jučerašnji trenutak kada je na terenu izgubio živce dok je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5-6 u prvom setu. Svom je snagom reketom udario lopticu koja je linijsku sutkinju pogodila u vrat zbog čega se počela gušiti pa joj je pružena i liječnička pomoć. Iako se odmah ispričao, glavni sudac isti ga je tren diskvalificirao s prestižnog turnira.

Sep 6, 2020; Flushing Meadows, New York, USA; Novak Djokovic of Serbia checks on a line judge after he unintentionally hit her with a tennis ball after losing a game to Pablo Carreno Busta of Spain (not pictured) on day seven of the 2020 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center.,Image: 556572205, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Profimedia / USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Novak Đoković odmah je pristigao u pomoć kada je shvatio što je napravio

''Ne mora zbog ovoga ići u bolnicu. Hoćete me sad izbaciti? Tu se radi o mojoj karijeri, US Openu, na centralnom terenu…'', govorio je Đoković ljudima iz organizacije, ali nisu imali milosti.

Sep 6, 2020; Flushing Meadows, New York, USA; Medical staff and Novak Djokovic of Serbia check on a line judge after she was hit in the throat by a ball hit by Djokovic after he lost a game to Pablo Carreno Busta of Spain (not pictured) in the first set on day seven of the 2020 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center.,Image: 556572203, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Profimedia / USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
Sutkinji je odmah pružena medicinska pomoć

Srbin će sada ostati bez 250.000 dolara, no ono što mu je puno gore – bez bodova koji su mu trebali u utrci s Rafaelom Nadalom za prvo mjesto na ATP ljestvici

''S obzirom na to da je diskvalificiran, Đoković će izgubiti bodove koje je osvojio i bit će novčano kažnjen tako što mu neće pripasti do sada na turniru osvojena suma. Treba uzeti u obzir da je moguće i da će disciplinska komisija odrediti, uz ostalo, dodatne kazne za ovaj incident '', stoji u pojašnjenju odluke čelnih ljudi US Opena.

Da je gadno pogriješio shvatio je već istog trena, a nekoliko sati kasnije i sam se javno ispričao svima redom.

"Cijela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Provjerio sam kako se osjeća linijska sutkinja, i prema informacijama koje sam dobio, osjeća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu otkriti zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač. Ispričavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i obitelji što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvijek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve” napisao je Đoković na Instagramu.

View this post on Instagram

This whole situation has left me really sad and empty. I checked on the lines person and the tournament told me that thank God she is feeling ok. I‘m extremely sorry to have caused her such stress. So unintended. So wrong. I’m not disclosing her name to respect her privacy. As for the disqualification, I need to go back within and work on my disappointment and turn this all into a lesson for my growth and evolution as a player and human being. I apologize to the @usopen tournament and everyone associated for my behavior. I’m very grateful to my team and family for being my rock support, and my fans for always being there with me. Thank you and I’m so sorry. Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog očuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno. Želim da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvorim u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio da rastem i razvijam se kao čovek, ali i teniser. Izvinjavam se organizatorima US Opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

ČITAJTE I:

Novak Đoković otišao u Španjolsku: Predah od treninga iskoristio za shopping i duženje pod maskama

Neočekivana reakcija Novaka Đokovića: Zbog naleta emocija nije mogao suspregnuti suze

Fotografije sve govore: Novak i Jelena Đoković ponovno privukli pozornost svjetskih medija

Novak Đoković i njegova supruga Jelena dobili su rezultate testiranja: Oboje su zaraženi koronavirusom

Linker
19. travanj 2024 23:32