Instagram / @jackuno
Instagram / @jackuno

Aktivan i na Instagramu

Novi Kennedy u političkoj areni: Osim što već citira djeda, baš poput njega voli žene i 'švrljanje'

  • 14.09.2020. u 08:00

  • Autor:
    • Copyright Gloria,
    • Nevio Pintar

Unuk ubijenog američkog predsjednika JFK-a, Jack Schlossberg, održao je zapaženi govor na konvenciji Demokratske stranke i privukao pažnju ne samo podrijetlom i izgledom, nego i razuzdanim ljubavnim životom.

Uoči američkih predsjedničkih izbora ukleta dinastija Kennedy ubacila je još jednog svog člana u političku arenu. John Bouvier Kennedy Schlossberg zvani Jack, jedini unuk mučki ubijenog američkog predsjednika JFK-a, održao je zapažen govor tijekom virtualno održane konvencije na kojoj je Joe Biden službeno postao demokratski predsjednički kandidat. Priču o novoj nadi američke politike i mladom lavu obitelji Kennedy donosi vam magazin Gloria.

John F. Kennedy Jr. at the Kennedy Compound Pier in Hyannisport, Massachusetts (Photo by Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images)
Ron Galella Collection via Getty

Jack Schlossberg nevjerojatno nalikuje svom ujaku Johnu F. Kennedyju Jr.

Američku javnost trenutačno manje zanima što 27-godišnji Jack govori; više su fokusirani na njegov izgled i podrijetlo. Osim što je zgodan dečko, frapantno sliči na svog pokojnog ujaka Johna F. Kennedyja juniora, kojeg je nacija ožalila 1999. kad je u 38. godini poginuo u zrakoplovnoj nesreći: nevješto je pilotirao jednomotornim avionom Piper, survao se u more te pritom usmrtio i svoje suputnice - suprugu Carolyn i njezinu sestru Lauren. Koliko je poznato, John Schlossberg ipak nije toliko sklon rizicima kao što je to bio njegov pokojni ujak.

Velika obitelj Kennedy

Jackovi roditelji su Caroline Kennedy, kći Johna F. Kennedyja, i Edwin Schlossberg, dizajner, umjetnik i publicist. Caroline je za vladavine Baracka Obame bila američka veleposlanica u Japanu, a Edwin je najpoznatiji po oblikovanju interaktivnih javnih prostora.

Uz Johna Schlossberga, njihovo najmlađe dijete, imaju još dvije kćeri - Rose i Tatianu. Rose (30) izgledom podsjeća na svoju glamuroznu baku Jackie Kennedy i pokušava biti glumica, Tatiana (28) je freelance novinarka, a njihovom bratu svi priželjkuju političku karijeru, no on se donedavno nije pretjerano eksponirao na tom području.

NEW YORK, NY - MAY 01: Caroline Kennedy and John Schlossberg attend the
Getty Images

Na Met Gali 2017. s majkom, Caroline Kennedy.

Diplomirao je povijest i japanistiku na Yaleu, nastavio školovanje na Harvardu (pravo i MBA program), objavljivao članke u nekim od vodećih američkih novina, gostovao par puta u poli tičkim emisijama, odigrao manju ulogu u kriminalističkoj seriji “Plava krv”…

Sve u svemu, ništa posebno, ali njegov pedigre latentno draška maštu Amerikanaca koji se s nostalgijom prisjećaju vremena kad je naciju vodio John Fitzgerald Kennedy.

Buran ljubavni život

U svom debitantskom govoru na konvenciji Demokratske stranke John Schlossberg je zaigrao na tu kartu i bez krizmanja posudio najpoznatiji citat svog djeda: “Ne pitajte što vaša zemlja može učiniti za vas, pitajte što vi možete učiniti za svoju zemlju”.

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 20: President Barack Obama shakes hands with Jack Schlossberg, the Grandson of President John F. Kennedy, after he introduced Obama, during a dinner in honor of the Medal of Freedom awardees at the Smithsonian National Museum of American History on November 20, 2013 in Washington, DC. The Presidential Medal of Freedom is the nation's highest civilian honor, presented to individuals who have made meritorious contributions to the security or national interests of the United States, to world peace, or to cultural or other significant public or private endeavors. (Photo by Kevin Dietsch-Pool/Getty Images)
Getty Images

U Washingtonu na večeri za dobitnike Medalje slobode s Barackom Obamom.

 

Mladi lav klana Kennedy svojim se vršnjacima najčešće obraća putem Instagrama, gdje rado objavljuje šaljive besmislice i fotografije bez puno odjeće, kako bi se vidjelo koliko je dobro građen. Omiljeni sportovi su mu jedrenje, veslanje na dasci i pecanje velikih morskih riba. Ženskom dijelu Jackove publike utješna je vijest da još nije oženjen niti je u ozbiljnoj vezi.

Govorkalo se da je bio s Cazzie David, kćeri američkog komičara Larryja Davida, te da mu je tiha patnja manekenka Kendall Jenner iz klana Kardashian, no zasad jedina njegova potvrđena veza bila je s njujorškom učiteljicom joge Krissy Jones.

Nisu dugo trajali: Krissy ga je nogirala pošto je otkrila da je vara. I njegov djed je rado švrljao, tako da je unuku ta sklonost možda uvjetovana genima. Sve dok ozbiljnije ne zabrazdi u politiku, zgodnom će Jacku takvi grijesi biti oprošteni.

 

Čitajte i:

Prokletstvo Kennedyjevih: Na tragičan način preminula unuka pokojnog senatora Roberta, s njom bio i sin

Omiljena prva dama Jackie Kennedy: Modna ikona koja ni danas ne prestaje fascinirati glamurom

Novi šok u svijetu o braku Kennedyjevih: Carolyn Bessette je poljubila drugog, prije smrti su spašavali vezu