Tom Brady je od 2009. u braku s brazilskim modelom Gisele Bündchen.
 Jackson Lee
Uzbuđen, ponizan i gladan uspjeha

Novi život kralja sporta: Čelična volja i strogi režim dokaz su da mu predstoji još bolja karijera

Nakon što je dvadeset godina proveo u Patriotsima, zvijezda američkog nogometa Tom Brady u 43. godini promijenio je klub te se sa suprugom, supermodelom Gisele Bündchen, i njihovom djecom iz Bostona seli na Floridu gdje će u državi vječnog proljeća nastaviti karijeru.

Nakon dva teška oproštaja - od sporta kojem je posvetio cijeli život i grada čiji je junak bio posljednja dva desetljeća - američka sportska zvijezda Tom Brady (42) odlučila je okrenuti novu stranicu u životu. Poslije razočaravajućeg kraja sezone, kada je u siječnju sa svojom ekipom New England Patriots izgubio u prvom krugu doigravanja, svi su mislili da će se jedan od najboljih quarterbackova (razigravača) u povijesti američkog nogometa oprostiti od igranja.

Uostalom, nikome više nije imao ništa za dokazati. Suprug brazilskog supermodela Gisele Bündchen (39), s kojom ima sina Benjamina (10) i kći Vivian (7), u dvadeset sezona s Patriotsima osvojio je šest prvenstava, više nego ijedan drugi igrač, usput osvojivši i rekordne četiri nagrade za najboljeg igrača u finalu. Rođenom natjecatelju to ipak nije bilo dovoljno.

- Ako me nečemu naučio američki nogomet, to je da nitko ne pamti što ste ranije učinili - rekao je Brady, odbijajući se umiroviti kao gubitnik.

Shvativši pak da Patriotsi više ne vjeruju u njegove veteranske reflekse i odugovlače s potpisivanjem novog ugovora, odlučio je povući težak potez - napustiti Boston. Grad u kojem je ostvario sve svoje uspjehe. Grad u kojem je veći junak nego što je Batman ikada bio u Gothamu.

- To su bila dva najsretnija desetljeća u mojem životu. Moja su djeca rođena ovdje i zauvijek ću pamtiti kako ste prihvatili ovog kalifornijskog klinca kao svojega - poručio je svojim navijačima. Nedugo nakon toga otkrio je da ima i novi klub na Floridi.

FOXBORO, MASSACHUSETTS - OCTOBER 22:  Tom Brady #12 of the New England Patriots reacts as fog falls on the field during the fourth quarter of a game against the Atlanta Falcons at Gillette Stadium on October 22, 2017 in Foxboro, Massachusetts.  (Photo by Maddie Meyer/Getty Images)
Getty Images
U dvadeset sezona s Patriotsima osvojio je šest prvenstava, više nego ijedan drugi igrač, usput osvojivši i rekordne četiri nagrade za najboljeg igrača u finalu.

- Uzbuđen, ponizan i gladan uspjeha - napisao je na svojem profilu na Instagramu Brady nakon što je obznanio da je s ekipom Tampa Bay Buccaneers potpisao novi dvogodišnji ugovor vrijedan 50 milijuna, koji s dodacima može doseći 59 milijuna dolara. Novac ipak nije bio presudan.

Patriotsima je godinama davao popust, pristajao na nižu plaću kako bi mogli angažirati i druge kvalitetne igrače, a i supruga Gisele bez problema može zaraditi više milijuna dolara godišnje, tako da bi komotno mogli živjeti samo od njenih honorara. Želio je dokazati da i u ovim godinama može biti vrhunski igrač.

Ozbiljan na terenu, discipliniran za stolom

Brady nikada nije bio najtalentiraniji ili igrač s najboljim tjelesnim predispozicijama za američki nogomet. Naprotiv, uspjeh može zahvaliti pobjedničkom mentalitetu i čeličnoj volji. Njegov tipičan dan počinje u pola šest ujutro, kada se budi i odlazi na dva sata vježbanja u teretanu.

Nakon provedenog vremena s obitelji, u 11 sati kratko odspava, a nakon ručka se opet vraća trosatnom vježbanju. Slijedi opuštanje uz masažu, dok poslije obiteljske večere, koja je svaki dan u 18 sati, proučava taktiku, čita djeci prije spavanja i u 20.30 sati odlazi u krevet. I to je raspored izvan sezone, kada laganije vježba.

Koliko je ozbiljan na terenu toliko je discipliniran za stolom. U njegovoj prehrani 80 posto čine organski uzgojeno sirovo voće i povrće, uz razne žitarice i sjemenke, dok je 20 posto tanjura ispunjeno minimalno prerađenim mesom ili ribom, uglavnom piletinom, pačetinom i divljim lososom, ali obavezno iz slobodnog uzgoja.

U potpunosti izbjegava mliječne proizvode, većinu ulja, alkohol, no i krumpir, rajčicu i patlidžan. I nikada ne jede tri sata prije spavanja.

U takvom režimu najveća mu je potpora supruga Gisele. Kako je i sama godinama bila vrhunska manekenka, za što je također potrebna čelična disciplina, Brazilka razumije što je potrebno za dugovječnu vrhunsku sportsku karijeru. Upoznali su se 2006., preko zajedničkog prijatelja, i odmah je među njima zaiskrilo.

BGUK_1236291 - Various, UNITED KINGDOM  - Celebrity social media photos!

Pictured: Gisele Bundchen, Tom Brady



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 371939818, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: NIJO / Backgrid UK / Profimedia
NIJO / Backgrid UK / Profimedia
U braku sa Gisele dobio je dvoje djece - Vivan i Benjamina, a iz veze s glumicom Bridget Moynahan ima sina Jacka.

- Odmah sam znala da je on taj, čim sam ga ugledala. Imao je najljepši osmijeh koji sam ikada vidjela, nakon čega smo razgovarali tri sata, a meni nije bilo dovoljno - prisjetila se Gisele početka njihove romanse. Uz sve leptiriće u želucu, već nakon dva mjeseca veza im je bila na najvećem iskušenju. Brady joj je priznao da sa svojom bivšom djevojkom Bridget Moynahan očekuje dijete.

- Svijet mi se u jednoj sekundi preokrenuo. Bilo je teško to prihvatiti, ali danas sam sretna jer je njegov sin John prekrasan dio naše obitelji - priznala je Gisele, koja se za Toma udala 2009. u Santa Monici. Vjenčanje je bilo skromno, jedini gosti su bili njihovi roditelji te Tomov sin John.

Sada je pak pred obitelji novi zadatak. Nakon što su za 33 milijuna dolara stavili na prodaju svoj dom u Massachusettsu, prekrasnu vilu na imanju nedaleko od Bostona, moraju pronaći novu kuću u floridskom gradiću Tampa, koja će biti dostojna američkog sportskog kralja.

Linker
18. travanj 2024 11:10