Sinisa Glumicic Zagreb
Fotograf Matej Dokic 200220
Matej Dokić
Sinisa Glumicic Zagreb
Fotograf Matej Dokic 200220
Matej Dokić

Doktor za žensku sreću

Siniša Glumičić otkriva što najviše cijeni na ženama i otkriva razliku između zahvata nekad i danas

  • 08.03.2020. u 19:05

  • Autor:
    • Sonja Mlinar,
    • Copyright Gloria

Zagrebački estetski kirurg obilježava 25 godina karijere, tijekom kojih je stekao brojne obožavateljice, zahvalne što im je operacijom promijenio život, a jedna od njih je i njegova supruga Metka.

Dok priprema proslavu 25. obljetnice svoje poliklinike, zagrebački estetski kirurg Siniša Glumičić ne može a da se ne zapita - kamo bi ga odvela njegova mladenačka želja da postane neurokirurg, zbog čega je nakon završenog Medicinskog fakulteta u Zagrebu krenuo na specijalizaciju u Boston?

No, tamo je u Mas­­sachusetts General Hospital svjedočio jednom faceliftingu i sretno lice žene poslije oporavka nagnalo ga je da preispita svoju odluku. Sudbina ili slučajnost, ubrzo nakon toga iznenadio ga je poziv prof. dr. Boška Milojevića, pionira estetske kirurgije u bivšoj državi, da se vrati u Zagreb i postane njegov specijalizant.

Otada do danas izveo je više od 10 tisuća estetskih operacija, korekcija lica i tijela na poznatima i nepoznatima te postao sinonim za uljepšavanje i pomlađivanje. Jer, kad ženi želiš reći da izgleda nekako bolje i svježije nego inače, obično slijedi retoričko pitanje - Što si to radila, sigurno si bila kod Glumičića!? Ipak, od svih tih silnih rinoplastika, povećanja i podizanja grudi, liposukcija, blefaroplastika i brojnih drugih zahvata, prim. dr. Glumičić najbolje pamti jednu korekciju uške.

Ljubav u operacijskoj sali

Zbog tog je zahvata prije petnaestak godina u polikliniku jednog od najpoželjnijih neženja (kako su ga apostrofirali u medijima) ušla plavokosa Slovenka Metka Hajnc.

Operacija je uspjela, a pacijentica i doktor su se zaljubili.

 

Danas imaju dva sina i kćer, a obitelj drži podalje od svog posla, s kojim je i sam postao javna osoba.

Mimi Đokić

Dr. Glumičić kao mladi specijalizant kod dr. Boška Milojevića

 

Među liječnicima postoji nepisano pravilo da blisku osobu ne operiraš, no dr. Glumičić kaže da nema strah od toga. Ipak, na pitanje je li spreman i svojoj zgodnoj supruzi jednog dana napraviti facelifting, ili bi je volio i s borama, diplomatski kaže:

- Ja sam, zapravo, ljubitelj prirodnog izgleda. Svi­­đaju mi se žene koje lijepo stare i koje se “održavaju” redovnom njegom ili minimalnim zahvatima. A bih li svojoj ženi radio facelifting, koji pomladi lice barem za petnaest godina? Pa ona je od mene mlađa 15 godina, ne mislite valjda da bih htio da izgleda kao da mi je kći - kaže ugledni liječnik za Gloria magazin.

Drugačije sad nego na početku

Otkako je u ožujku 1995. obavio prvu operaciju pod općom anestezijom u novootvorenoj poliklinici u Zagrebu, gotovo svi zahvati u njegovoj praksi doživjeli su makeover. Napredak tehnologije i razvoj kirurških metoda omogućili su veću sigurnost, kraći oporavak pacijenta, a dr. Glumičiću i njegovu timu - kraće radno vrijeme.

Nekad je moj radni dan počinjao u osam ujutro i završavao u 10 navečer, a danas isti broj zahvata obavim do 15 ili 16 sati.

 

- Sve je drukčije nego u vrijeme kad sam bio na početku. Pogotovo operacije nosa, od kojih su se pacijenti nekad oporavljali mjesec dana, a danas mogu na posao već nakon sedam dana. Implantati za povećanje grudi napredovali su do šeste generacije, facelifting je prije značio samo napinjanje kože, a sada radimo i pomak muskulature, što znači i prirodniji izgled lica... - nabraja Siniša Glumičić, dodajući da se i on sam poprilično promijenio. Re­­­­zer­­­viraniji je prema svojoj struci i više se ne može dogoditi da osobi spontano sugerira što bi trebala promijeniti u svom izgledu.

Sinisa Glumicic Zagreb
Fotograf Matej Dokic 200220
Matej Dokić / Klub sretnih žena dr. Glumičića: tattoo majstorica Valentina Petrović, dizajnerica Sonja Marjanović, vlasnica PR agencije Sanja Margetić i slovenska pjevačica Natalija Verboten
 

Kao mladi liječnik je, kaže, u tramvaju znao prići čovjeku s velikim nosom i pozvati ga da "riješi taj problem".

 

Bilo je to na početku karijere, dok je učio kod legendarnog prof. dr. Boška Milojevića, uz kojeg je proveo dvije godine. Nakon nenadane smrti svog mentora 1992. krenuo je vlastitim putem - kao konzilijarni kirurg u Rogaškoj Slatini i u Čavlima kod dr. Tića, te na edukacijama u New Yorku, Los Angelesu, Seattleu, Miamiju, Bostonu... sve dok nije otvorio vlastitu polikliniku. Te 1995. ih je bilo troje zaposlenih, a danas se njegov tim sastoji od sedamnaestero stručnjaka, koji rade u tako dobrim uvjetima da nemaju razloga pomišljati na odlazak iz Hrvatske.

Ekipa je, kaže, stalna, stabilna i nevjerojatno lojalna. A takvi su mu i pacijenti, što je posvjedočilo malo žensko društvo koje se uoči proslave 25. obljetnice okupilo kod njega. Slovenska pjevačica Natalija Verboten, kojoj je eliminirao podočnjake, zagrebačka dizajnerica Sonja Marjanović, kojoj je napravio blefaroplastiku, vlasnica PR agencije Sanja Margetić, kojoj je operirao nos i tattoo majstorica Valentina Petrović, koja je dobila nove grudi - nemaju baš ništa zajedničko, osim uvjerenja da im je dr. Glumičić estetskim zahvatima podigao samopouzdanje i vratio životnu radost.