JoJo
 Getty
Ispovijest pjevačice

Svjetsku slavu stekla sa svega 13 godina, no ubrzo je oboljela od depresije: 'Samo sam željela otići'

Pjevačica i glumica pravog imena Joanna Levesque zaludjela je svijet kada je prije više od 15 godina hitom "Leave (Get Out) poharala ljestvice diljem svijeta. Nitko nije znao kakve probleme nosi u sebi, a sada je prvi put o njima progovorila.

Glazbenica poznata pod umjetničkim imenom JoJo proslavila se u vrijeme proboja tinejdžerskih zvijezda na velikom svjetskom tržištu. Slavu je doživjela jako mlada, a čini se da sve to nije dobro utjecalo na njezino mentalno zdravlje. O borbama koje je doživjela progovorila je u ekskluzivnom razgovoru za magazin People. U svemu joj je pomogla njezina obitelj, koja se ozbiljno uhvatila u koštac s problemima i ovisnostima njihove kćeri.

Otkrila je tako Jojo da joj je dijagnosticirana klinička depresija, od teškog oblika te bolesti oboljela je prije deset godina. Dugi niz godina tako odlazi na redovitu terapiju, a od 18. godine je na antidepresivima.

Apr 28, 2006; Los Angeles, CA, USA; Actress JOANNA 'JOJO' LEVESQUE stars as Cassie Munro in the Barry Sonnenfeld directed comedy, 'R.V.', Image: 94231799, License: Rights-managed, Restrictions: PLEASE NOTE: Entertainment Pictures is not the copyright owner of this or any television or film publicity images, but only provides access to the material. Additional permissions may be require. This image is NOT available for commercial use, only for editorial., Model Release: no, Credit line: Sony Pictures Classics / Entertainment Pictures / Profimedia
Sony Pictures Classics / Entertainment Pictures / Profimedia
Joanna Levesque slavu je doživjela sa svega 13 godina, tada je objavila hit singl i počela glumiti u teen filmovima

U mojoj obitelji postoji povijest mentalnih problema, stoga nisam osjećala nikakav sram kada sam shvatila da moram potražiti pomoć.

"Mi koji imamo predispozicije za depresiju i kemijsku neravnotežu, nekada moramo jednostavno potražiti pomoć", rekla je JoJo za People.

Pravog imena Joanna Levesque, ova djevojka proslavila se sa svega 13 godina, kada je njezin hit "Leave (Get Out) poharao glazbene ljestvice. Iako je u javnosti uživala u uspjehu i slavi, hit singlovima i glumačkim ulogama, iznutra se bolest već prikradala sa svojim nagrizajućim simptomima. Stvari je dodatno pogoršala ovisnost njezinog oca. Joanna je sve promatrala, a onda joj je u dobi od 19 godina zaustavljena i karijera. Zbog nesuglasica s izdavačkom kućom, nije mogla izdati album pa se okrenula alkoholu.

LOS ANGELES, CA, USA - DECEMBER 04: Singer JoJo aka Joanna Noelle Levesque arrives at the Refinery29 29Rooms Los Angeles 2018: Expand Your Reality Opening Party held at The Reef A Creative Habitat on December 4, 2018 in Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency), Image: 401364890, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic., Model Release: no, Credit line: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia
Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia
Ovih dana JoJo se vraća na scenu, objavila je novi singl i pokušava vratiti staru slavu i karijeru

Bila sam preplašena i tužna, samo sam željela otići, napustiti vlastiti um.

U najgorem periodu opijala se toliko da je padala u nesvijest i imala rupe u pamćenju. "Rezultat svega su i ovisnosti u mojoj obitelji. Kada sam se jednog dana probudila i nisam znala kako se vratiti kući - shvatila sam da je kraj, da imam problem", rekla je.

Nakon dijagnoze, okrenula se lijekovima, terapiji, jogi i pronalasku načina za mentalno zdravlje. Zdravija je, kaže, sretnija i veseli se novim životnim uspjesima. Tek je zašla u tridesete, a niz životnih prilika i projekata tek je pred njoj. "Jako sam uzbuđena oko tridesetih, čujem da tada sve kreće nabolje. Više ne tražim odobrenje, samopouzdanija sam i sretnija", zaključila je JoJo o svojoj borbi za mentalno zdravlje i neki pozitivniji životni put.

Čitajte i:

Naša psihologinja o rastancima: 'Vrijeme ne liječi sve, mnogi ljudi cijeli život pate zbog nekih gubitaka'

Najteže razdoblje u životu prošao je sam: 'Potpuno sam se izolirao od obitelji, nisam se mogao pomaknuti, bio sam zarobljen'

Ivana Kindl o desetogodišnjoj borbi s depresijom: 'To je bolest, a ne lijenost, mene je vodila prema najgorem'

Već nam i djeca obolijevaju od depresije: 'Nije ni čudo kad roditelji rade 12 sati dnevno i prepuštena su sami sebi'

Ispovijest glumice: Nikad nisam htjela uzimati klasične lijekove, ali sam popustila - da se spasim

Linker
24. travanj 2024 06:42