Sasa Buric
Prvo zajedničko ljeto

U domu najljepše hrvatske sportašice! Antonija Sandrić uživa s kćerkicom: 'Tara je slika i prilika tate'

Šibenska košarkašica, koja je prije sedam mjeseci rodila kćerkicu Taru, nikada nije bila sretnija - ženski tandem uživa u šetnjama, kupanju u moru i shoppingu, a mlada mama trenutačno ne razmišlja o povratku na teren jer želi što više vremena provesti s obitelji.

Za mnoge je ovo ljeto bilo puno izazova, no košarkašica Antonija Sandrić (32) pamtit će ga kao jedno od najljepših. Nakon dugo vremena ne provodi ga na sportskim terenima, nego u ljetnim radostima uživa s kćerkicom Tarom koja je ovih dana navršila sedam mjeseci.

- Od osamnaeste godine nisam imala slobodno ljeto, a lanjskoga rujna trbuh mi je bio do zuba. Zato sam sada sve nadoknadila, unatoč krizi s koronom. Tara se obožava brčkati u moru pa nastojimo što više vremena provesti na plaži. Uz to, šećemo po gradu, zajedno idemo u nabavu namirnica, kuhamo, igramo se... - kaže Antonija.

Uživa u majčinstvu

Otkako je početkom veljače rodila svoje prvo dijete, plavokosa Šibenčanka živi san svake mlade mame. Tara je zdrava i mirna beba pa je snimanje za Gloriju - zbog kojeg je Antonija za nas otvorila vrata obiteljskog doma u Šibeniku - odradila poput modela. Djevojkama je jedino nedostajao tata Marko Sandrić, bivši šibenski košarkaš, koji je u to vrijeme bio na poslu.

Sibenik 25082020  
Antonija Misura Sandric,hrvatska kosarkaska reprezentativka snimljena sa svojom kcerkom Tara-om u svom stanu u Brodarici kod Sibenika                                                          Foto : Sasa Buric  / Cropix
Sasa Buric CROPIX
Tarina soba je kutak za male princeze, uređen u sivim i nježnoružičastim tonovima.

Koliko Antonija uživa u majčinstvu, vidi se i po dječjoj sobi, koja je kutak za male princeze, uređen u sivim i nježnoružičastim tonovima.

Antonija se šali da Tara ima veći ormar od nje jer joj ona i Marko stalno kupuju novu odjeću.

- Bila sam presretna kad sam doznala da nosim curicu, iako mi je, kao svakom roditelju, najvažnije da je s djetetom sve u redu. No mame i kćeri imaju poseban odnos, uz to što sad imam i najbolju partnericu za shopping - smije se Antonija.

Prve mjeseci su proveli zatvoreni

Ovo za nju najuzbudljivije ljeto u životu ni korona nije mogla “pokvariti” premda je promijenila planove male obitelji. Kad je počela pandemija, Tara je bila novorođenče tako da su njih troje te prve mjesece proveli “zatvoreni” u kući.

Sibenik 25082020  
Antonija Misura Sandric,hrvatska kosarkaska reprezentativka snimljena sa svojom kcerkom Tara-om u svom stanu u Brodarici kod Sibenika                                                          Foto : Sasa Buric  / Cropix
Sasa Buric CROPIX
Djevojčica ima veći ormar od mame jer joj stalno kupuju novu odjeću.

- Tijekom karantene nismo se usuđivali primati goste, niti smo ikamo išli. Srećom da je Tara od prvoga dana dobra beba pa smo se Marko i ja sami snalazili - govori Antonija i dodaje da su zbog korone tek nedavno priredili krstitke. I to 9. kolovoza, na petu godišnjicu njihova braka.

- Sada nam je drago što je sve tako ispalo jer smo imali dvostruko slavlje. Tarina kuma je moja suigračica iz reprezentacije Marija Režan - dodaje.

Antonija i njezina kćerkica već su uigran tandem. Osim što zajedno uživaju u izlascima, zahvaljujući Tari Antonija je zavoljela kuhanje. Prije je u njihovu domu za štednjakom češće bio Marko, koji od odlaska u sportsku mirovinu prije pet godina radi u Nacionalnom parku Krka.

Slika i prilika tate

- Tara svaki dan otkriva nove okuse pa s kuhačom nikada nisam bila kreativnija. Posebno obožava šljive te jela s bundevom i batatom. Sretna sam što tako napreduje - sada ima devet kilograma, a rodila se s četiri. Svi tvrde da je slika i prilika tate, koji je veoma brižan prema njoj. Od rođenja joj mijenja pelene, uspavljuje je, zabavlja... - hvali Antonija supruga.

Sibenik 25082020  
Antonija Misura Sandric,hrvatska kosarkaska reprezentativka snimljena sa svojom kcerkom Tara-om u svom stanu u Brodarici kod Sibenika                                                          Foto : Sasa Buric  / Cropix
Sasa Buric CROPIX
Zahvaljujući Tari Antonija je zavoljela kuhanje.

Atraktivnu Šibenčanku, koja je prema mnogima najljepša hrvatska sportašica, majčinstvo je učinilo još ženstvenijom. Petnaest kilograma koje je dobila u trudnoći skinula je u rekordnom roku pa je ljeto dočekala s besprijekornom linijom.

- Deset dana nakon porođaja kilogrami su se jednostavno otopili - ističe. - Pomoglo je i to što sam promijenila prehranu. Naime, Tari smetaju namirnice koje sadržavaju kravlje mlijeko, a kako je dojim, morala sam ih izbaciti iz jelovnika. Najteže mi je bilo odreći se jogurta i slatkiša, koje nisam okusila pola godine. Dok sam bila u drugom stanju, jela sam sve jer sam se odlično osjećala. Nisam imala nikakvih tegoba, čak me nisu hvatale ni neke trudničke mušice.

Proslavljena košarkašica, koja je kad je ostala trudna igrala za poljski klub Polkowice, priznaje da još ne zna kad će ponovno uzeti loptu u ruke. Ali je sigurna da su dani inozemne karijere iza nje jer ne želi biti odvojena od obitelji.

- Marko me zbog posla ne može pratiti, a sada je tu i Tara čija mi je sreća na prvom mjestu - kaže Antonija Sandrić.

Čitajte i:

Antonija Sandrić kćeri priredila posebno slavlje: U odabranim haljinama izgledale su kao princeze

Antonija Mišura Sandrić rodila je prvo dijete, na svijet je stigla curica!

Dvostruko slavlje u domu Antonije Mišure: Trudna sportašica otkrila spol bebe

Hrvatska sportašica izvan sebe od veselja: 'Hvala Ti Bože što si mi dao šansu za ovo'

Linker
06. travanj 2024 12:06