berlin 22.02.2020
Berlinale na slici marija skaricic, goran navojec
foto vedran peteh
Vedran Peteh
berlin 22.02.2020
Berlinale na slici marija skaricic, goran navojec
foto vedran peteh
Vedran Peteh

EKSKLUZIVNO IZ BERLINA

Zajedno u dobru, zlu i na filmu: Goran Navojec i Marija Škaričić prvi put kao muž i žena

  • 26.02.2020. u 12:25

  • Autor:
    • Josip Jurčić

U javnosti inače suzdržani, zagrebački glumci Marija Škaričić i Goran Navojec opušteno su pozirali kao par na filmskom festivalu u Berlinu nakon uspjeha drame ‘Mare’, u kojoj prvi put glume muža i ženu.

Ljubitelji umjetnosti znaju berlinski kolodvor ZOO kao zloslutno mjesto, na kojem se zbiva potresna radnja kultnog romana Christiane Felscherinow ("Mi djeca s kolodvora ZOO"), a samo pedesetak metara dalje nalazi se kino ZOO Palast, koje će nakon 2020. ostati zapamćeno kao mjesto sreće hrvatskih glumaca Marije Škaričić i Gorana Navojca.

- Prvi put sam se tako dugo gledala na filmskom platnu. Još sam zbunjena, ali ugodno zbunjena - rekla je Marija Škaričić nedugo nakon što je utihnuo dugotrajni aplauz kojim je na 70. Berlinskom filmskom festivalu nagrađena za ulogu u filmu "Mare".

Pored Marije s kojom surađuje na trećem filmu, švicarska redateljica hrvatskog podrijetla Andrea Štaka, ovaj je put angažirala i njezina životnog partnera Gorana Navojca te ih pred kamerama pretvorila u bračni par.

berlin 22.02.2020
Berlinale na slici ekipa filma Mare - marija skaricic, marin vidak, Mateusz Kosciukiewicz, karmela vidak, gabrijel vidak, goran navojec
foto vedran peteh
Vedran Peteh

Nije ih trebalo nagovarati

Iako nikad u medijima nisu rekli ni riječ o svojem privatnom odnosu te su sve od 2016. - kad se počelo šuškati da je među njima planula ljubav - na javnim mjestima izbjegavali i fotoreportere, Andrea Štaka nije ih morala nagovarati da postanu par na filmskom platnu.

- Ovo je posao. Nama je prirodno i lako biti zajedno pred kamerama. Uostalom, u filmu smo nešto sasvim drugo, to su neki drugi ljudi, a ne nas dvoje. Ni po čemu se naš stvarni život ne isprepleće sa životima naših likova - govori Škaričić.

Zajedničku sreću u Berlinu nisu skrivali, ali ipak se Goran držao po strani.

 

Prepustio je da na crvenom tepihu sva svjetla budu uperena u Mariju, zvijezdu večeri koja se u filmu pojavljuje u gotovo svakoj sceni.


Slavilo se, plesalo se

Publiku je očarala ulogom siromašne supruge i majke troje djece iz Konavala, koja pod pritiskom krize srednjih godina žudi za promjenom u životu.

- Naravno da sam se i ja našla u situaciji kada sam u potpunosti htjela promijeniti život. I to više puta. Najčešće bih pustila da vrijeme djeluje i taj osjećaj prođe - otkriva Marija Škaričić, koja je na berlinskoj premijeri zablistala u crnoj dekoltiranoj haljini modne dizajnerice Lane Puljić.

S ostatkom ekipe uspjeh je slavila u koktel baru Gainsbourg Le Club - Bar Americain, u dobroj atmosferi nekoliko je puta i zaplesala s Goranom.

Osmijesi su otkrivali mnogo više nego što bi ikakve riječi mogle reći o njihovoj vezi.

berlin 22.02.2020
Berlinale na slici goran bogdan , marijana mikulic
foto vedran peteh

Goran Bogdan, koji se u Berlinu predstavio s dramom 'Otac', u Berlinu se družio s nekadašnjom školskom kolegicom Marijanom Mikulić.

Jednako ushićen bio je i njihov kolega Goran Bogdan, koji je noć prije prošao kroz isti ritual - uspješna premijera u ZOO Palastu, pa slavlje do dugo u noć.

- Bila je to savršena posljednja klapa. Prava točka na i jednog lijepog, ali dugačkog procesa u kojem smo snimili težak i važan film - ponosno je rekao Bogdan nakon predstavljanja drame “Otac” srpskog redatelja Srdana Golubovića u kojoj igra glavnu ulogu.

 

Cijeli izvještaj i ekskluzivne fotografije s jednog od najuglednijih europskih filmskih festivala na kojemu su svjetla pozornice bila uperena i u naše zvijezde, pročitajte u novom broju magazina Gloria.