Biljana Blivajs
Uspjela u 'nemogućem'

Damira Gregoret nakon sučeljavanja o kojem pričaju svi: 'Manje je od mene, u ovom slučaju - bilo više'

Sučeljavanje Andreja Plenkovića i Davora Bernardića u nekim se trenucima činilo nemoguće. No, u tom naumu uspjela je RTL-ova Damira Gregoret. Za Gloria.hr sumirala je svoje dojmove.

Novinarka i urednica Damira Gregoret uspjela je ono što se u ovoj predizbornoj kampanji činilo na trenutke nemogućim - sučeliti aktualnog premijera Andreja Plenkovića i njegovog glavnog oponenta Davora Bernanrdića. Dva sata trajalo je na RTL televiziji sučeljavanje koje je Gregoret u zahtjevnim uvjetima vodila sama - suočena na trenutke s prilično kaotičnom situacijom u studiju. Zadovoljna je odrađenim. Nakon sučeljavanje iskustva i dojmove podijelila je za Gloria.hr.

Zadovoljna sam!

"Dobili smo točno ono što smo planirali - ogoljene kandidate koji su kroz sučeljavanje s onim drugim otkrili sve o sebi. Sve što su htjeli istaknuti i baš sve što su htjeli prikriti". Ponosna je i na sve što su proteklih dana odradili njezin kolega Adrian DeVrgna i ona - svakodnevna sučeljavanja kandidata po izbornim jedinicama odradili su tematski, precizno i profesionalno. "To su bile live emisije i tu su se otvarala različita pitanja koja su vodila do ključnog duela u kojem je moja uloga bila otvoriti pripremljene teme koje smo procijenili važnima. Sve ostalo je ciljano prepušteno kandidatima", priča Damira i dodaje da vremena za odmor trenutno nema!

RTL
Damira Gregoret vodila je sučeljavanje o kojem ovih dana bruji cijela zemlja. Na trenutke se činilo da se Andrej Plenković i Davor Bernardić neće ni sučeliti, no to se dogodilo u dvosatnom RTL-ovom programu uživo.

"Nisam imala luksuz odmora tijekom ovog perioda, kako se približavaju izbori, posla je sve više. Cijela redakcija radi punom parom i priprema se za izbornu noć na RTL-u, za koju sam sigurna da će biti odlična. Uz mnogo iznenađenja i drugačiji, širi pogled", kaže Gregoret.

Kompletna slika kandidata za 15. predsjednika Vlade

Zanimalo nas je i što je Damiri prolazilo kroz glavu u trenucima tijekom kojih je rasprava izbornih kandidata postajala prilično užarena. "Suzdržanost je bila planirana, i da, to je teško jer su mi se, slušajući ih, za svakog od kandidata otvarala bezbrojna pitanja. Manje s moje strane u ovakvoj je formi bilo - više. Više za gledatelje koji su imali priliku prvi put u Hrvtskoj vidjeti kompletnu sliku najizglednijih kandidata za predsjednika 15. Vlade", kazala je prekaljena novinarka.

Zagreb, 211016.
RTL, Krapinska ulica.
Damira Gregoret i Ivana Franic, novinarke RTL televizije.
Na fotografiji: Damira Gregoret.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
Ranko Šuvar / CROPIX
Damira Gregoret u prostorima RTL televizije, čija je perjanica informativnog programa

Svjesna je, kaže, da je ovo posao koji zahtjeva otpornost i izdržljivost, a pozitivna doza stresa uvijek je, kaže, prisutna. Tako je bilo i uoči žestokog sučeljavanja Plenkovića i Bernardića. I dok su na RTL-u dečki bili žestoki - predizborna kampanja je, zaključuje Damira Gregoret - bila neinventivna, mlaka i lišena sadržaja.

Čitajte i:

Damira Gregoret: 'Voljela bih se ponekad isključiti, već me i kći ucjenjuje'

Poznata novinarska imena okupila su se na blagdanskom domjenku

Linker
09. travanj 2024 21:44