Filip Bašić
"Ana u gradu"

Ana Rucner deveti put probudila prvo ljetno sunce na dubrovačkom Srđu

Tradicionalni koncert Pozdrav ljetu violončelistice Ane Rucner u sklopu festivala "Ana u gradu" održao se danas u 5 sati ujutro na dubrovačkom Srđu. Ana i operna pjevačica Sandra Bagarić posjetiteljima su priredile spektakl za pamćenje, kao i ostali umjetnici koji su na poseban način obilježili Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta.

Koncert je započeo emotivnom autorskom pjesmom, koju je recitirao sam autor, Vojin Perić, a posvetio ju je Ani i gradu Dubrovniku. Također, Ana i pijanist Darko Domitrović izveli su Ave Mariju , a na Srđu su posjetitelji mogli uživati u izvedbama poznatih skladbi poput Labuda, Camille Saint-Saënsa, Love of my life legende Freddie Mercuryja, Albinonijevog Adagia, Memory iz mjuzikla Cats, Morriconeove Nelle Fantasie, teme Zvjiezda je zasjala iz mjuzikla Byron, u adaptaciji Darka Domitrovića, kao i u izvedbi skladbe Đele Jusića Život je lijep iz mjuzikla Dundo Maroje.

Filip Bašić

Večeras nas u 20 sati očekuje Anin koncert na Sunset Beach-u u Dubrovniku, na mulu restorana Kantenari, s potpuno drugačijim repertoarom, a ulaz na koncert je besplatan.

"Doista je puno nastupa iza mene, ali ovaj na Srđu neopisivo je iskustvo. Prirodne ljepote Srđa i klasične glazbene izvedbe stapaju se u savršenom skladu i osim što pružaju i meni, no vjerujem i posjetiteljima, poseban doživljaj, istovremeno su mi i vječni izvor inspiracije. Zahvalna sam svim posjetiteljima što su vjerni ovom koncertu kao i svim gostima koji su mi se pridružili u ovom slavlju glazbe i umjetnosti", izjavila je Rucner.

Filip Bašić

Festivalski program nastavlja se nakon 21. lipnja još dvama predstavama u izvedbi kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, u Kneževom dvoru s početkom u 20 h, a svi prihodi darovat će se Udruzi slijepih i slabovidnih Dubrovačko-neretvanske županije. Karte za predstave možete nabaviti u kinu Sloboda, na www.ticketshop.hr i pola sata prije predstava u Kneževom dvoru.

Linker
19. travanj 2024 23:32