Darko Tomas / Hanza Media
I SAMA GA JE PREBOLJELA

Ankica Dobrić upozorila na važnost prevencije raka dojke: 'Sebe često stavljamo na zadnje mjesto'

Prvi ovogodišnji jesenski vikend prošao je u znaku međunarodnog Dana dojki & Bra Dayja, a poruku o važnosti prevencije raka dojke koji svakog dana ugasi u prosjeku tri života poslala je i glumica Ankica Dobrić koja ga je i sama preboljela.

Nužno je smanjiti smrtnost od raka dojke poruka je koja je poslana s Cvjetnog trga u Zagrebu gdje su se okupili brojni građani, liječnici i poznati kako bi upozorili na važnost prevencije raka dojke. Ususret mjesecu listopadu, posvećenom borbi protiv jedne od najsmtronosnijih bolesti današnjice, svoja iskustva podijelile su žene koje su preboljele rak dojke, a onkolozi i onkoplastični kirurzi upozorili su na važnost i metode prevencije koje spašavaju život.

- Sebe često stavljamo na zadnje mjesto, a tek kada se upravo nama dogodi ono što smatramo da se događa samo drugima, shvatimo stvarnu važnost brige za svoje zdravlje i odlaska na redovne preglede. Ovim putem pozivam čelnike naše države da što više ulažu u modernu medicinu, a manje u građevine jer će tako brojnim oboljelima koji se susreću s ovom opakom bolešću pružiti veću mogućnost izliječenja – izjavila je glumica Ankica Dobrić koja je i sama vodila bitku s rakom dojke. Ona se početkom ove godine vratila na scenu nakon šesnaest kemoterapija i tretmana, među kojima je bio i ona s pijavicama, i od tada ne skida osmijeh s lica, a na teško razdoblje podsjeća je samo kratka kosa.

Zagreb, 290918.
Bogoviceva 9, Cvjetni trg.
Povodom medjunarodnog Dana dojki i Bra Day-a, gradjanima su se obratile Ankica Dobric i Josipa Pavicic Berardini govoreci o svojoj borbi s rakom dojke.
Na fotografiji: Ankiica Dobric.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / Hanza Media

- Okupili smo se ne samo da bismo educirali žene o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, što je jedan od glavnih preduvjeta za uspješno liječenje, već i o suvremenim mogućnostima rekonstrukcije dojke. Cilj je multidisciplinarni i sveobuhvatni pristup koji obuhvaća rano otkrivanje, uspješno liječenje i kada za to postoji medicinska indikacija, rekonstrukciju dojke odmah po njezinom odstranjivanju – rekao je predsjednik Hrvatske lige protiv raka prof.dr.sc. Damir Eljuga.

Promo
Damir Eljuga, Ankica Dobrić i Ljerka Eljuga

Dan Dojki & Bra Day podržale su, uz državne dužnosnike, i osobe iz društvenog života: televizijski voditelji Iva Šulentić i Davor Dretar Drele, sopranistica Antonela Malis, košarkaš Andro Anzulović, Miss Universe Hrvatske Mia Pojatina i drugi.

PROMO
Mia Pojatina

Promo
Iva Šulentić

Promo
Davor Dretar Drele

Linker
04. travanj 2024 13:50