Chef godine Hrvoje Zirojević
 Mario Kučera
gala večer u esplanadi

Bili smo na promociji gastro vodiča Gault&Millau Croatia: Hrvoje Zirojević je chef godine!

U hotelu Esplanade održana je gala večer i promocija Gault&Millau Croatia 2019, drugog izdanja za Hrvatsku tog vodećeg svjetskog gastronomskog vodiča

Domaći kruh s ružmarinom, maslac sa sušenim maslinama, pjena dimljene pastrve, janjeći jezik, rillette od fazana, marmelada od vrganja, romb s umakom od kiselog zemlja, janjeći kotlet mariniran s prahom od luka i kapara te za desert mille feuille s kremom od ruma i čokolade ... uz vina Tomić, Krauthaker, Cattunar i Kabola sve te delicije mogle su se kušati na gala večeri koju su priredili glavni chef kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade Ana Grgić i njezin slovenski kolega Igor Jagodić iz ljubljanskog restorana Strelec povodom predstavljanja hrvatskog Gault&Millau gastro vodiča za 2019., kao i proglašenja gastro laureata godine.

Mario Kučera
Glavni chef kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade, Ana Grgić, pripremila je delicije za gala večeru

Najviše razloga za slavlje imao je Splićanin Hrvoje Zirojević: on je chef godine, a restoran Laganini koji vodi na Palmižani dobio je četiri Gault&Millau toke. S četiri toke okitili su se i restorani Monte iz Rovinja, dubrovački 360 i šibenski Pelegrini. Talent godine je Tino Sinožić iz opatijskog Navisa. Najbolja slastičarka je Biljana Milina Biba iz konobe Mate s Korčule. Chefovi čije vrijeme dolazi su Fabricio Vežnavar iz Pergole i Matija Bregeš iz novaljskog Boškinca, a najboljim POP mjestom proglašen je splitski Wine&cheese bar Paradox.

Zagreb hotel Esplanade 05032019
GAULT MILLAU 2019
CHEF GODINE HRVOJE ZIROJEVIC
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
Chef godine Hrvoje Zirojević

Za Vesnu Miletić iz zagrebačkog Tača bila je to večer kojom je okončan za nju vrlo važan tjedan: nedavno je njezin restoran uvršten u najbolje Bib Gourmand restorane u Michelinovom vodiču, a u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade proglašena je najboljim chefom tradicijske kuhinje. Svim dobitnicima čestitao je i Jacques Bally, novi predsjednik Gault&Millau svjetske grupacije.

Zagreb hotel Esplanade 05032019
GAULT MILLAU 2019
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Linker
24. travanj 2024 20:11