Ivane Kaurloto
Ivane Kaurloto

Borna Kotromanić

zaradili veliki aplauz publike

Brojne osobe iz javnog života uživale su u predstavi 'Mali noćni razgovori ljevice i desnice'

Predstava 'Mali noćni razgovori ljevice i desnice' premijerno je izvedena sinoć u prepunom zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka. Predstava je najnoviji kazališni projekt u kojem su po prvi put znamenite unutar hrvatske povijesne rasprave dobile i svoj kazališni oblik.

Tekst predstave govori o dva umirovljenika iz Novog Zagreba koji čekajući lift započinju konverzaciju i ubrzo se vidi da je jedan naglašeno lijevog, a drugi desnog svjetonazora. Dva susjeda umirovljenika tako svaku noć pretresaju povijesne teme koje Hrvati do kraja nikad nisu izrazgovarali. Premijeru su posjetili i brojne osobe iz javnog života, poput redatelja Antuna Vrdoljaka, političara Slavena Letice i Zlatka Hasanbegovića, Miroslava Ćire Blaževića i Borne Kotromanić.

Ivana Kaurloto

Miroslav Ćiro Blažević

 

Ivana Kaurloto

Lucija i Tihomir Dujmović

 

''Predstava je postavljena kao TV debata dvojice povjesničara jer ta forma najbolje odgovara kazališnom okviru. Dijalozi predstave su sjajni, Mira Muhoberec je likove sjajno izbrusila, a glumačka ekipa je izvrsna. Po meni ovo je više od predstave, ovo je pokušaj ne samo jednog dijaloga, nego pokušaj jedne šire edukacije s jedne strane i korak prema pomirenju dviju strana. Dakako da jedna predstava ne može pomiriti zavađenu Hrvatsku, ali može argumente jedne i druge strane staviti na stol i pokazati da se u konačnici te dvije opcije mogu naći na istoj strani. To je ključna poruka koju bih volio da komunicira ova predstava. Intimno izmirenje uvjetovano zalogom budućnosti mlađih generacija.'' izjavio je redatelj Mesarić.

Ivane Kaurloto

Branka Cvitković

 

Ivana Kaurloto

Slaven Letica

 

Ivane Kaurloto

Borna Kotromanić

 

''Drago mi je da sam početak svoje glumačke karijere obilježila upravo ovom predstavom. Moja uloga je medijatora u studiju, točnije, TV voditeljice koja smiruje žustru raspravu i pokušava od oba sugovornika izvući istinite povijesne argumente. Dosta je teško i intenzivno pomirivati nepomirljive duhove, pogotovo kad su ti duhovi duhovi prošlosti, no vjerujem da sam uspjela kvalitetno moderirati TV debatu',' u dahu je rekla Lucija Dujmović nakon zarađenog ogromnog aplauza.

U predstavi igraju Vinko Kraljević, Tomislav Martić, Lucija Dujmović i Petra Tunjić, a na pozornici su se pojavili i Zaprešić Boysi, koji su otpjevali svoje najveće hitove i zapalili užarenu atmosferu.

Ivane Kaurloto

Vinko Kraljević, Petra Tunjić, Tomislav Martić

Ivana Kaurloto

Zlatko i Lamija Hasanbegović

 

Ivane Kaurloto

Tihomir Dujmović i Zaprešić Boys

 

Ivane Kaurloto

Zaprešic Boys

Predstava će za početak u Zagrebu igrati 5., 11. i 29. listopada, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta te internetom na ulaznice.hr.