Samir Cerić Kovačević
U DOBROM SJEĆANJU

Dobri dečki rock'n'rolla: Foo Fightersi u Areni nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Foo Fightersi su spektaklom u pulskoj Areni oduševili svoje obožavatelje jer su dvije večeri za redom svirali po tri sata, a s koncerta za pamćenje otišli su i s posebnom uspomenom na savršen provod.

Organizatori dva pulska koncerta američke rock grupe Foo Fighters - agencija LAA i Ožujsko glazbena točionica - mogli su pretpostaviti da nijedan gledatelj nakon koncertnog spektakla iz Arene neće otići nezadovoljan, te da će njihove perive plastične pivske čaše s otisnutim portretom cijelog benda ispred Arene mnogima biti savršena uspomena s tog savršenog provoda. Ali da će se baš iz te čaše nakon trosatnog koncerta u rimskom amfiteatru poželjeti osvježiti i osnivač benda Dave Grohl (50) tome se stvarno nisu nadali. Njega je u Puli, inače, oduševio i miris lipa koji je osjetio na tonskoj probi u Areni, krajolik jadranske obale, te smještaj u rovinjskom Grand Park Hotelu, novoj oazi luksuza na zapadnoj obali Istre.

Samir Cerić Kovačević

U četvrt stoljeća karijere Foo Fighters je objavio devet studijskih albuma, jedan live i dvije kompilacije najvećih hitova, koji su samo u SAD-u prodani u više od dvanaest milijuna primjeraka. Bez obzira na diskografske uspjehe tantijemi od glazbe trenutačno nisu najveći izvor prihoda članova benda. Kako su njihovi fanovi među najvjernijima i najodanijima u povijesti rock glazbe, bend trenutačno najviše utrži na turnejama (2017. su od 71 nastupa zaradili 71 milijun dolara), te na prodaji proizvoda sa svojim imenom, logom, stihovima, portretima, slikama i karikaturama članova benda...

Samir Cerić Kovačević

U Puli su, primjerice, prodavali čak dvadeset svojih različitih majica, tri postera, trake i rupce za glavu..., od čega je većina rasprodana već prve večeri. U tome je i tajna osobnog bogatstva osnivača benda Dave Grohla koje se procjenjuje na 280 milijuna dolara. No, bez obzira na to što si time može priuštiti što god poželi, ostao je jednostavan i zahvalan obiteljski čovjek, te dobri dečko rock’n’rolla, kojeg uz sve što posjeduje može razveseliti i (ne)obična pivska čaša.

Linker
23. travanj 2024 15:50