PR
DOBRO JE ČINITI DOBRO

Knjižarski lanac 'Hoću knjigu' pokrenuo dobrotvornu 'Potresnu akciju'

Zagrebačka knjižara nudi sve knjige koje su ''nastradale'' u potresu po sniženoj cijeni. Sva će sredstva prikupljena tijekom akcije donirati zakladi ''Solidarna'' i fondu ''5.5''

Zagrebački potres prije nekoliko mjeseci dobro je prodrmao domove stanovnika Zagreba i okolice u rano i hladno proljetno jutro, a ništa bolje nisu prošli ni poslovni objekti. Pretpostavlja se da je iz centra Zagreba zbog posljedica potresa iselilo više od 20.000 ljudi, što onih koji su u centru živjeli, što onih koji su u njemu radili, a potres je svakako otežao ionako problematično poslovanje tijekom mjeseci karantene.

PR
''Hoću knjigu'' u svojoj potresnoj akciji nudi zanimljive proizvode koji su već izazvali pozornost zbog priče koju nose.

To je najbolje poznato ''Hoću knjigu Megastoreu'', kultnoj zagrebačkoj knjižari koja se na više od 700 kvadrata prostire u Bogovićevoj 7, a čiji je video rušenja knjiga i ostalog asortimana s polica pogledalo nekoliko tisuća ljudi. Knjižara se, srećom, vrlo brzo oporavila od šoka, kao i njeni djelatnici, koji su nekoliko dana kasnije vrijedno slali naručene knjige kako bi građani što prije došli do novog štiva i tako pobjegli od ružne svakodnevice.

PR
U ponudi je i ''Pada snijeg'', tri blagdanske romanse.

Ipak, neke od knjiga u potresu su ostale nepovratno oštećene, no ''Hoću knjigu'' nije ih otpisao tako lako, stoga je ovaj knjiški lanac osmislio ''Potresnu akciju'', u kojoj možete kupiti oštećene knjige po sniženoj cijeni. Sva će se sredstva prikupljena tijekom akcije donirati ''Zakladi Solidarna'' i ''Fondu 5.5'', koji pomažu obiteljima čiji su domovi najteže nastradali sada već povijesnog jutra 22. 3.

Svaka knjiga ima svoju priču, kroz koju možete saznati o kakvom se oštećenju točno radi, a svi su proizvodi fotografirani u knjižari Hoću knjigu Megastore u kojoj su i nastradali. Među njima se mogu naći ''Basne Jeana de La Fontainea'', ''Hrvatska iz zraka'' našeg velikana Davora Rostuhara, ''Igra na danski način'' poznate danske autorice Iben Sandahl, no i kaleži iz ''Igre prijestolja'', štapić iz Harryja Pottera te ukrasne čaše i šalice.

PR
Autor u zbirci napominje da su ''Priče o čudnovatima'' nastale mnogo prije nego što je gospođica Peregrine za njih stvorila dom te da su sačuvane usmenom predajom.

Na Facebook stranici ''Hoću knjigu' saznajte više o akciji, kupite knjigu po nižoj cijeni te svojom kupnjom pomozite onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Čitajte i:

Poznate mame rekle su nam što misle o mjerama uoči nove školske godine: 'Grč mi je i u srcu i u želucu'

Legendarna glumica otkrila sve: 'Brando me razočarao, a žalim što nisam spavala s Marvinom Gayeom'

U izbjeglištvu počeo driblati, a danas je na vrhu svijeta! Fascinantna Modrićeva priča i na 'otoku'

Najbogatija žena na svijetu! Razvela se od mogula koji ju je varao, živi samozatajno, ali donira milijarde

Zaustavljeno snimanje filmskog hita, Pattinson pozitivan na Covid-19: 'Stvorio se potpuni kaos'

I oni su samo roditelji: Nema više odmora, kreće škola, a slavna mama se pohvalila lijepom djecom

Linker
19. travanj 2024 08:39