Srđan Vrančić / CROPIX
Samo za najveće fanove

Kratko i profesionalno: Sinead O'Connor prvi put nastupila u Zagrebu u punoj Tvornici

Irska pjevačica Sinead O'Connor nastupila je pred 1200 ljudi u zagrebačkoj Tvornici kulture. Iako je na prvim nastupima svoje nove turneje, koja je počela krajem prošle godine, nastupila u hidžabu, u Zagrebu je bila otkrivene glave.

S prepoznatljivom frizurom - s tek nekoliko milimetara kose - i u dugačkoj crnoj haljini Sinead je bez kašnjenja stala pred izabranih 1200 fanova. Na toliko je, naime, bio ograničen broj ulaznica za njezin prvi zagrebački nastup.

Koncert je otvorila obradom Johna Granta, "Queen of Denmark", slijedila je "Take Me To Church", a cijeli je koncert trajao nešto više od sat vremena.

Zagreb, 150120.
Tvornica kulture, Subiceva.
Koncert Sinead O'Connor u Tvornici.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

Iako dobro raspoložena, Sinead nije puno komunicirala s publikom osim kad se nekoliko puta iskreno zahvalila za podršku te predstavila svoj bend.

O'Connor, koja je osvojila svijet prije 30 godina, kad je izašla njezina obrada Princeove "Nothing Compares 2 U", prošle je godine objavila kako je prešla na islam te promijenila ime u Shuhada Sadaqat, no pod svojim još uvijek nastupa.

Svoj najveći hit otpjevala je pred kraj koncerta, na opće oduševljenje publike, a za sam kraj izvela je i jednu pjesmu s novog, tek nadolazećeg albuma, "Milestones".

Zagreb, 150120.
Tvornica kulture, Subiceva.
Koncert Sinead O'Connor u Tvornici.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / CROPIX

U posljednjih je nekoliko godina imala karijernu pauzu te se borila s brojnim zdravstvenim poteškoćama, najčešće psihičke prirode, zbog kojih je često bila u medijima, no čini se kako je to sve iza nje. Kako je rekla u intervjuu za Jutarnji list, veseli se što je ponovno na pozornici te piše nove pjesme.

Linker
18. travanj 2024 22:04