Mario_Poje
Mario_Poje

PREMIJERA FILMA ALEKSI

Lidija Bačić na premijeri filma gdje ima cameo ulogu

U sjajnoj atmosferi Girls Weekenda u Zagrebu je premijerno predstavljen film Aleksi, Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi.

Aleksi, prvi domaći film namijenjen generaciji milenijalaca, stiže u hrvatska kina 25.listopada, nakon što je uz sjajne kritike otvorio ovogodišnji Pula Film Festival.

Naslovna junakinja filma vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe. Njezini roditelji (tumače ih Neda Arnerić i Aljoša Vučković) nisu oduševljeni tim razvojem događaja i priželjkuju da od Leona Lučeva preuzme vođenje obiteljskoga vinskog podruma. No Aleksi, poučena primjerom prijateljice koju tumači Nataša Janjić, ima druge planove koji uključuju i tri posve različita muškarca, a igraju ih Jason Mann, Goran Marković i Sebastijan Cavazza.

O antijunakinji koja ruši sve stereotipe pa i one o ženama na hrvatskom filmu, prije same projekcije živo se raspravljalo na zanimljivom panelu koji je moderirala novinarka i urednica Vlatka Kolarović. Redateljica filma Barbara Vekarić, glumci Goran Marković i Aljoša Vučković, producentice filma Marina Andree Škop i Darija Kulenović Gudan, ali i Lidija Bačić koja u Aleksi ima cameo ulogu, iz različitih su pozicija predstavili svoja iskustva i dojmove o položaju žene u našoj filmskoj industriji.

Mario Poje


Mario_Poje


Najavni singl iz filma, Isprati od soli, ali i druge glazbene brojeve koje u Aleksi izvodi bend Goran i sateliti, a autorski potpisuje Tvrtko Hopek.

Zagrebačka premijera Aleksi privukla je mnoštvo ženske publike, ali i poznatih lica iz domaćeg javnog života - od influencera i glazbenih zvijezda do teoretičara filma - koji su dugotrajnim i toplim aplauzom pozdravili ekipu filma.

Ivan_Buvinić


Mario Poje