premijera filma Yesterday / Kaptol Boutique Cinema / Zagreb 18.06.2019. / foto: Davor Matota / Dino Rogic i djevojka ? Mirna Dizdarevic
Davor Matota
premijera filma Yesterday / Kaptol Boutique Cinema / Zagreb 18.06.2019. / foto: Davor Matota / Dino Rogic i djevojka ? Mirna Dizdarevic
Davor Matota

Dino Rogić i Mirna Dizdarevic

legendarni beatlesi

Ljubav je u kinu: Omiljeni domaći glumac djevojku redateljicu izveo na glazbenu komediju o Beatlesima

  • 19.06.2019. u 14:49

  • Autor:
    • Mia Musulin

Zaplet i rasplet glazbene komedije o planetarno popularnim Beatlesima, 'Yesterday', pratila su u utark navečer poznata lica s naše scene, na hrvatskoj premijeri održanoj u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Prošle su pune 54 godine od objave pjesme Yesterday popularnih Beatlesa, često proglašavane i najboljom pop pjesmom svih vremena. Baš prema njoj nazvana je nova glazbena komedija čiji glavni junak Jack Malik (Himesh Patel), neuspješni kantautor, nakon jedne nesreće otkriva da su Beatlesi izbrisani iz prošlosti i nitko ne zna njihove pjesme, a tražilica pod ‘beatles’ izbacuje originalno značenje riječi – kukce kornjaše.

Zaplet i rasplet te priče saznali su sinoć na premijeri filma 'Yesterday' u kinu Kaptol Boutique Cinema, između ostalih, Sara Moser, Dino Rogić koji je poveo djevojku Mirtu Dizdarević, glumci serije 'Na granici' te pjevačice Paola Valić Bekić i Renata Končić Minea.

Redatelj filma Danny Boyle, poznat po kultnom 'Trainspottingu', feel good komediji 'Milijunaš s ulice' koja mu je donijela i Oscara, u filmu o slavnim Beatlesima angažirao je Lily James, zvijezdu mjuzikla 'Mamma Mia 2', ali najviše pažnje privlači ipak Ed Sheeran koji je u 'Yesterday' ostvario svoju prvu veću filmsku ulogu.

Glumi samog sebe odnosno rock zvijezdu koja je sretna što je upoznala kolegu koji stvara odličnu glazbu pa mu čak predlaže i neke ideje – između ostalog da pjesmu 'Hey, Jude' preimenuje u 'Hey, Dude'. Uz film će izaći i soundtrack s originalnom filmskom glazbom Daniela Pembertona i brojnim pjesmama Beatlesa, ali u izvedbi glavnog glumca Himesha Patela. Patela će se moći čuti kako zajedno s Lily James pjeva 'I Want To Hold Your Hand' a samostalno će otpjevati 'Let It Be', 'Here Comes The Sun', 'Help!', 'A Hard Day’s Night' i nekoliko verzija pjesme 'Yesterday'. Film u naša kina dolazi 27. lipnja.

premijera filma Yesterday / Kaptol Boutique Cinema / Zagreb 18.06.2019. / foto: Davor Matota / Petar Puskaric i Sara Moser
Davor Matota

Petar Puškarić i Sara Moser