Oni će svoja iskustva razmijeniti s chefom Hrvojem Zirojevićem, najboljim chefom za ovu godinu prema izboru Gault&Millau Hrvatska vodiča za ovu godinu, te Vesnom Miletić iz zagrebačkog restorana Tač, najboljim tradicijskim chefom prema izboru istog vodiča, Fabricijom Vežnaverom, chefom restorana Pergola u Zambratiji, kojeg je Gault&Millau proglasio chefom sutrašnjice. Svoje viđenje mediteranske gastronomije predstavit će i Tonči Jerković iz hvarskog restorana Kod kapetana, gdje se održavaju i brojne radionice, a taj je restoran uz Laganini na Palmižani i Divino u Hvaru i domaćin festivalskih gala večara.
U programu festivala su i konferencija o održivim mediteranskikm prehrambenim sustavima i biološkim raznolikostima, a na raznim predavanjima bit će riječi o očuvanju Mediterana, mediteranskoj prehrani koju kao najbolju preporučuju svjetski zanstveni instituti i udruge, načinu korištenja samoniklog bilja, tradicijskom načinu soljenja ribe. Kušat će se i najbolja vina, a vinska akademkinja Mira Šemić iz Ljubljane predstavit će vina Marine Cvetić, vlasnice čuvene talijanske vinarije Maschiarelli.