Profimedia, TASS
PRVI PUT U POVIJESTI

Ništa od finala Eurosonga: Ruskinja Julia Samoylova nije mogla zaustaviti suze nakon povijesnog ispadanja

Rusija prvi put u povijesti natjecanja za Pjesmu Eurovizije nije prošla u finale: nakon prošlogodišnjeg izostanka s popularnog natjecanja, ove godine su očekivali trijumf, a dočekao ih je hladan tuš.

To što ove godine na Eurosongu koji se održava u Lisabonu neće nastupiti u finalnom danu poprilično je uznemirujuće za Rusiju s obzirom da prošle godine nisu niti nastupili jer je Ukrajina, tadašnji domaćin natjecanja, zabranila njihovoj predstavnici da nastupi.

Russia's Julia Samoylova performs during a rehearsal for Eurovision Song Contest 2018 at the Altice Arena hall in Lisbon, Portugal May 5, 2018. REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS

Pjevačica Julia Samoylova tada je postala žrtva politike, ali Rusija je odlučila kako će ih ona, s obzirom na prošlogodišnje isključenje, predstaviti ove godine u Lisabonu i očekivali su, u najmanju ruku, da će doći do finala. Pjevačica je na pozornici izvela pjesmu "I Won't Break" i to s vrha planine izgrađene na pozornici koja je sakrila njezina kolica: Juliji je još u djetinjstvu dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija . Ipak, 29-godišnja pjevačica nije uspjela izboriti finale, prvi put otkako Rusija sudjeluje u natjecanju.

Rusija je u drugom polufinalu bila među gubitnicima, dok natjecanje nastavljaju Srbija, Moldavija, Mađarska, Ukrajina, Švedska, Australija, Norveška, Danska, Slovenija i Nizozemska. U finalu ćemo osim njih gledati i Španjolsku, Litvu, Austriju, Estoniju, Portugal, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačku, Albaniju, Francusku, Češku, Finsku, Bugarsku, Izrael, Irsku, Cipar i Italiju. Naša Franka Batelić nažalost nije uspjela izboriti finale.

Linker
20. travanj 2024 15:03