od 7. do 12. svibnja

Od mode do namještaja: Zagreb Design Week donosi pregršt zanimljivosti

Šesti po redu Zagreb Design Week, koji će se održati od 7. do 12. svibnja, najavio je u srijedu u zagrebačkom Glow baru brojne novitete i zanimljivosti s kojima su se među prvima upoznali i brojni poznati ljubitelji dizajna.

Šesto izdanje najvećeg hrvatskog festivala dizajna, najavljuju organizatori, ove godine donosi brojne zanimljive izložbe, predavače, glazbene nastupe, radionice, filmske projekcije te panele na temu dizajna. Sve vas to čeka u Hali V Tehničkog muzeja, gdje je održan i prošle godine. Market će i ove godine ugostiti pedesetak dizajnera i tvrtki koji će posjetiteljima ponuditi svoje proizvode, od mode do namještaja. Ove godine uz Zagreb Design Week, ljubitelji dizajna moći će posjetiti i 16 partner lokacija, gdje će se moći uvjeriti da Zagreb uistinu živi dizajn.

Kao najzanimljiviju novost najavljuju ovogodišnju temu festivala – Nova budućnost/Changing the game. Naime, u sklopu festivala međunarodni će žiri dodijeliti “ZGDW nagradu” na temu “Nova budućnost/Changing the Game”. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj, čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna. Tijekom festivala će se na izložbi finalista “ZGDW nagrade” moći pogledati radovi svih finalista i nagrađenih autora natječaja.

'Zagreb Design Week obilježit će i 100 godina Bauhausa, najutjecajnije škole za dizajn na svijetu, koja je postavila temelje dizajna kakav danas poznajemo. Predstavit ćemo i troje hrvatskih studenata Bauhausa - dizajnericu tekstila Otti Berger, fotografkinju Ivanu Tomljenović Meller i arhitekta Gustav Bohutinski. Jako nas veseli što ćemo moći Hrvatskoj publici predstaviti Bauhaus na njegovu godišnjicu', otkrio je Daniel Tomičić, organizator Zagreb Design Weeka.

Ove godine Zagreb Design Week kao državu partnera predstavlja Republiku Poljsku. Tako će se održati izložba “ABC poljskog dizajna” (The ABC’s of Polish Design) kojom se obilježava 100 godina dizajna u ovoj državi. Nadalje, “ZGDW concept store” ponudit će posjetiteljima najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu - od nakita i mode do namještaja i automobila.

Poznata lica na partyju predstavljanja Zagreb Design Week-a:

Ivan Dimnjaković
Mada Peršić i Elizabeta Brodić

Ivan Dimnjaković
Lana Puljić i Sonja Lamut

Ivan Dimnjaković
Katarina Mamić

Ivan Dimnjaković
Vedran Kasap i Ozana Uršić

Ivan Dimnjaković
Sara Renar i Sven Popović

Ivan Dimnjaković
Paula Puškaš

Ivan Dimnjaković
Nika Matić i Rita Rumora

Ivan Dimnjaković
Mia Matić

Ivan Dimnjaković
Manuela Svorcan i Neno Belan

Ivan Dimnjaković
Mala radnja dizajna

Linker
19. travanj 2024 07:30