promo hnk
promo hnk

TRI SESTRE

Odbrojavaju se dani do premijere autorskog projekta redatelja Bobe Jelčića

U inovativnom projektu redatelja Bobe Jelčića sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

"Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju kad smo prikazali prezentaciju dosadašnjeg rada odnosno prva dva čina. Nastavak, dakle tematski obrađuje treći i četvrti čin. Priča o odlasku u Moskvu se komplicira a svatko od glavnih aktera je na svoj način aktualizira i postavlja kao problem koji želi riješiti. U jednu ruku kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega toga što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti sretnije dane", rekao je redatelj Bobo Jelčić.

promo
 

U proces nastajanja u ovaj kazališni laboratorij bila je uključena i publika koja je s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjelovala u stvaranju predstave. Tako je publika imala priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.

Neka od pitanja koja su redatelj i umjetnici predstave željeli i žele postaviti publici su: Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi? Što je danas život u provinciji? Što je danas odlazak u grad? Što je danas život bez mobitela? Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

Premijera cjelokupnog projekta održat će se 18. listopada u prostorijama Ansambla LADO u Zagrebu.

Predstava "Tri sestre" na repertoaru su u prostorijama Ansambla LADO, 19.10., 22.10., 24.10., 25.10., 28.10., 31.10., 18.11., 25.11.