OLIVERovih 70

Oliver je spreman za Spaladium Arenu

Split, 131117.
Konferencija za medije povodom koncerta Olivera Dragojevica koji ce se odrzati u Spaladium Areni 15 prosinca.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / Hanza Media
U ugodnoj i spontanoj atmosferi u Splitu je održana press konferencija povodom nadolazećeg rođendanskog koncerta Olivera i Zagrebačke filharmonije u Spaladium Areni u petak, 15.12.2017.

Kroz duhovit razgovor proveo nas je Renco Posinković iz Spaladium Arene, uz podršku Olivera, maestra Alana Bjelinskog i Oliverovog dugogodišnjeg suradnika, gitaristu Antu Gelu.

Slavlje OLIVERovih 70 započelo je u ožujku u zagrebačkoj Areni, a Oliverov grad čuvao se kao događaj uoči rođendana. Oliver i Zagrebačka filharmonija prvi puta će se predstaviti Splitu u toj postavi. Među svim glazbenicima vlada iznimno uzbuđenje uoči koncerta, a gradski kuloari naveliko bruje o ogromnom interesu Oliverovih sugrađana za ovaj izniman događaj.   

Iako uživa povlašteno mjesto na glazbenoj sceni ostaje dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za suradnje s kolegama i sudjelovanje u mnogim projektima.
Nakon toliko godina, danas, jednakim žarom i voljom sjeda za klavir, svira, pjeva, snima nove pjesme i koncertira.

 Uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem prijatelja i suradnika maestra Alana Bjelinskog, Ante Gele, zbora Izvor i naravno svojih Dupina, Oliver najavljuje večer ispunjenu pismom i dobrom zabavom uz najbolju audio i video produkciju.

Iza njega stoje 23 studijska albuma, brojne kompilacije, nagrade struke i publike te koncerti u najpoznatijim svjetskim dvoranama kao što su njujorški Carnegie Hall, londonski Royal Albert Hall, pariška Olympia, Opera House u Sydneyju,...