Promo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom

Promo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom

Studio 54 na zagrebački način

Otvorenje novog ateliera nije propustio ni Zlatko Dalić sa suprugom

Jučerašnjim otvorenjem novog ateliera u Ilici 54,  slikar, dizajner, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo vraća umjetnost u samo središte metropole

Umjetnost je možda zamrla, no umjetnici nisu - pod tim je motom otvoren novi Atelier Ivice Propadala u samom centru Zagreba, na mjestu stare tiskare u jednom od dvorišta duž najduže zagrebačke ulice. Zapuštenom zdanju tiskare slikari i glazbenik je sa svojom suprugom Draganom Todorović Propadalo udahnuo novi život, ali i najavio neka bolja vremena za umjetnike i umjetnost.

Promo

Dragana i Ivica Propadalo

- Odmah u početku moram naglasiti da je svaka sličnost s kultnim Studiom 54 namjerna! Vodili smo se tom namjerom i pri uređenju prostora, koji sam po sebi ima i više no zanimljivu povijest. Tu se navodno nekad nalazio atelier pokojnog profesora Žana, a nakon njegove smrti uselila se tiskara sve do 1997., što je i danas vidljivo kroz plakate i fotografije brojnih ex YU i svjetskih zvijezda koji sa zidova svjedoče o nekim drugim vremenima. Prostor nam je donio nevjerojatne kombinacije spojivog s nespojivim i poslužio kao odlična kulisa za neku novu umjetničku priču – poručuio je Ivica Propadalo.

Promo

Promo

Uz Ivicu Propadala, o Atelieru i radu umjetnika govorio je  i likovni i glazbeni kritičar Zlatko Gal, a otvorenje ove umjetničke oaze podržale su brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Nikše Bratoša, Dimitrije Popovića, Zlatka Dalića, Matije Dedića, Miroslava Gašparovića, Miroslava Lilića, Miroslava Rusa, Jurice Pađena, Pavle Kalinića i brojnih drugih.

Promo

Slikarski par Dimitrije i Jagoda Popović

Promo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom

Skladatelj, aranžer i glazbeni producent Nikša Bratoš i Ivica Propadalo

Promo

Glazbenik Matija Dedić s partnericom Marinom