Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom
 Promo
Studio 54 na zagrebački način

Otvorenje novog ateliera nije propustio ni Zlatko Dalić sa suprugom

Jučerašnjim otvorenjem novog ateliera u Ilici 54,  slikar, dizajner, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo vraća umjetnost u samo središte metropole

Umjetnost je možda zamrla, no umjetnici nisu - pod tim je motom otvoren novi Atelier Ivice Propadala u samom centru Zagreba, na mjestu stare tiskare u jednom od dvorišta duž najduže zagrebačke ulice. Zapuštenom zdanju tiskare slikari i glazbenik je sa svojom suprugom Draganom Todorović Propadalo udahnuo novi život, ali i najavio neka bolja vremena za umjetnike i umjetnost.

Promo
Dragana i Ivica Propadalo

- Odmah u početku moram naglasiti da je svaka sličnost s kultnim Studiom 54 namjerna! Vodili smo se tom namjerom i pri uređenju prostora, koji sam po sebi ima i više no zanimljivu povijest. Tu se navodno nekad nalazio atelier pokojnog profesora Žana, a nakon njegove smrti uselila se tiskara sve do 1997., što je i danas vidljivo kroz plakate i fotografije brojnih ex YU i svjetskih zvijezda koji sa zidova svjedoče o nekim drugim vremenima. Prostor nam je donio nevjerojatne kombinacije spojivog s nespojivim i poslužio kao odlična kulisa za neku novu umjetničku priču – poručuio je Ivica Propadalo.

Promo

Promo

Uz Ivicu Propadala, o Atelieru i radu umjetnika govorio je i likovni i glazbeni kritičar Zlatko Gal, a otvorenje ove umjetničke oaze podržale su brojne osobe iz javnog i kulturnog života poput Nikše Bratoša, Dimitrije Popovića, Zlatka Dalića, Matije Dedića, Miroslava Gašparovića, Miroslava Lilića, Miroslava Rusa, Jurice Pađena, Pavle Kalinića i brojnih drugih.

Promo
Slikarski par Dimitrije i Jagoda Popović

Promo
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić sa suprugom Davorkom

Skladatelj, aranžer i glazbeni producent Nikša Bratoš i Ivica Propadalo

Promo
Glazbenik Matija Dedić s partnericom Marinom

Linker
19. travanj 2024 03:46