Sandro Sklepić
Sandro Sklepić

advent u zagrebu

Otvoreno je Fuliranje! Hrana i slastice ove godine izgledaju bolje no ikad

Počeo je gourmingle na Fuliranju, što za nas znači raskoš gurmanskih, glazbenih i zabavnih evenata na jednoj od adventskih lokacija u Zagrebu. Ovo je osma godina gastro-glazbenog događaja, a i ovog prosinca spremne su razne senzacije.

Slatkom radionicom Tea Mamut je pokazala kako pripremiti Galetini kolačiće i tako je otvoreno ovogodišnje Fuliranje Gourmingle. Smješteno na poznatoj lokaciji, Strossmayerovom trgu od 28. studenoga pa do 1. siječnja 2020. centar Zagreba postaje čarobna, živopisna pozornica, na kojoj svi mogu isprobati fini zalogaji, popiti neki od kreativnih napitaka, ujediniti lijevu i desnu u strastvenom plesu, "zarundati" s frendovima i fotnuti svoj najljepši osmijeh u Photo Boothiqueu ili na jednom od photo pointova.

Sandro Sklepić
 

Više od 100 jela, 16 live nastupa i više od 35 DJ-eva čine program Fuliranje. Nastupaju Jimmy Brown, bubnjar iz pop-reggae sastava UB40 te njihov vokalist Gilly G uz potporu Danny Kane-a iz Birminghama, a za vruće ritmove zaslužan je Cubismo koji će obojit Latino Badnjak na Strossovom trgu, a očekuje nas i nastup grupe Kuzma&Shaka Zulu. Svake nedjelje mališane možete dovesti na Family day gdje će uživati u nastupima dječjih zborova, a mladi umjetnici će svojim glazbenim bravurama širiti dobru vibru od podneva do kasnih noćnih sati.

Sandro Sklepić
 

Sandro Sklepić
 

Sandro Sklepić

Tridesetak ugostiteljskih kućica u kojima kormila drže poznati Chefovi i food entuzijasti diop su postave, kao i pet kreativnih barova sa svojim raskošnim mirisima i okusima. Zaljubljenike u morsku spizu mirisi će odvući do kućica Fermaj Tovara, B.A.B Piantina, Vodnjanke, konobe Opat i Black Peppera.

Sandro Sklepić

Submarine Smokehouse

Sandro Sklepić

RougeMarin Masni burger

 

Istarsko-dalmatinski okusi - ombolo, težačka juha od sipe i boba, truffioli i hobe po noninom, bračka Biomania s organskim street foodom i aromatičnim Bollitom, Market by T&T, Black hot dog s kroketom od krvavice, neke su od brojnih slastica pa će se odlučiti na jedan obrok biti težak zadatak.

Sandro Sklepić
 

Sandro Sklepić
 

Ovogodišnje Fuliranje raj je i za ljubitelje kobasica: Christmas Fetish stiže sa Santa kobasicama, Wurst Bar donosi germansku ponudu, a Berlin ističe svog favorita: čudesnu kobasicu okupanu u raguu. Institut za kobasice by Mate Janković još u svom "laboratoriju" osmišljava twistane kobasice, a s njima ove godine koketira i Rougemarin.

Sandro Sklepić

Pokerai Buncek poke

 

Sandro Sklepić

Fat Cat fritule

 

Osim već finih Submarine burgera, burger krvavicu predstavlja Mason Burgers&Staff, dok Čiketina donosi razne varijacije piletine. Azijske delicije stižu nam u raznim varijacijama: SOI by Vid Nikolić predstavlja duh Sečuana - Dan Dan noodles, japanske kuglice s hobotnicom, Takoyaki, dolaze u režiji restorana Hanami, dok Munchy prži slano slatke egzotične wrapove.

Sandro Sklepić

LeKolac Xmas apple pie kolač

Sandro Sklepić

Lumperaj Šarene schnee nokle

 

Premijera na Fuliranju očekuje i svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas, koji u svom carstvu, Pastel de TasteAtlas nudi slano slatke kombinacije: Chilli con carne i Ice Cream u vrućem brioshu.

Molecular bar by Mangosta nudi zanimljivi i atraktivni molekularni topli dimni koktel, A most unusual BAZAAR by Botanica dolazi s ginovima i koktelima. Fuliranje Gourmingle dobit će i svoje festivalsko pivo Fuliranje Lager, dostupno jedino na Strossovom trgu.

Sandro Sklepić
 

Sandro Sklepić

Hanami Takoyaki

 

Mini i maksi fritule, kolači, churrosi, šnenoklice, palačinke ispod peke, tartovi, mini kuglofi i germ knedlesu u ponudi Le Kolača, tu su i Nonina tajna i Chiquita Churrosita, a Sljeme će sniježiti svojim germ knedlama. Bez obzira na koju krenuli, svaka kućica nudi posebne i ukusne okuse!

Sandro Sklepić

Vodnjanka torta od maslinovog ulja i čokolade

 

Sandro Sklepić