Promo
Promo

SIGGI'S

Siggi Hilmarsson: Sve je krenulo iz kuhinje u New Yorku, prema receptu njegove mame

Osnivač brenda siggi's, Siggi Hilmarsson, u zagrebačkom je Botaničar baru predstavio liniju siggi's skyreva - gustih jogurta islandskog tipa prema receptu svoje mame iz šezdesetih godina.

Siggi's skyr je islandski tip gustog jogurta koji se priprema od obranog kravljeg mlijeka i tek nekoliko jednostavnih i prirodnih sastojaka, u skladu s 1.000 godina starom islandskom tradicijom proizvodnje mliječnih proizvoda, a ovaj trenutačno najbrže rastući brend skyreva u SAD-u od sada je dostupan i na hrvatskom tržištu i to u četiri okusne varijante - natur, vanilija, borovnica i jagoda.

Za jednu čašu siggi's skyra potrebno je do četiri puta više mlijeka nego za čašu običnog jogurta. Procesom cijeđenja, koji je karakterističan upravo za proizvodnju skyra, dobiva se gust jogurt bogat proteinima (s 14 do 16 g po porciji) s nula posto mliječne masti i 30 posto manje šećera u odnosu na druge voćne jogurte.

Promo

- Po završetku fakulteta zaposlio sam se u korporaciji, no igrom slučaja baš u to vrijeme sam u svojoj kuhinji u New Yorku, prema maminom receptu iz šezdesetih godina, počeo raditi skyr koji mi je nedostajao, a često sam ga jeo kao dijete. Shvatio sam da u SAD-u postoji razvijeno tržište zdrave hrane i u sklopu njega prostor za plasman tradicionalnog islandskog jogurta bogatog proteinima, siromašnog mastima i s bitno smanjenim udjelom šećera u odnosu na ostale voćne jogurte. Ubrzo sam u korporaciji dao otkaz i počeo svoj skyr prodavati na tržnici u New Yorku. Ključnim za uspjeh pokazao se ulazak u trgovački lanac Whole Foods 2008. godine, čime siggis's skyrevi postaju dostupni potrošačima diljem SAD-a – izjavio je Siggi Hilmarsson, osnivač brenda siggi's.

Siggi's skyr snažno promovira DIY (Do It Yourself) koncept pripreme jednostavnih obroka i međuobroka, koji kombinira siggi's skyr te svježe voće i povrće, žitarice, orašaste plodove, kao i druge zdrave i prirodne namirnice. Svi gosti su, stoga, imali priliku kušati jednostavne i zdrave obroke koje je za njih na licu mjesta pripremala Anđela Ivčević (@ Lil_Kitchen), gastro blogerica i zaljubljenica u siggi's.

Promo

Ivan Šarić, Anđela Ivčević, Iva Kuhtić, Siggi Hilmarsson, Elena Wolsperger Dolezil

Promo

Promo

Nakon SAD-a siggis's skyr stigao je ove godine u Europu gdje je gotovo istovremeno lansiran u Velikoj Britaniji, Hrvatskoj i Sloveniji, potom u Portugalu, a nedavno i u Australiji.

Promo