Iva Babić, Robert Zuber Tomić i Tihana Lazović
 Promo RAFF
Otvoren prvi Rab Film Festival

Tihana Lazović zablistala na otvorenju novog filmskog festivala

Filmom 'Jadnici' započeo je prvi Rab Film Festival, festival istraživačkog filma koji nisu propustila brojna poznata lica, među kojima su glumice Tihana Lazović i Iva Babić te Đelo Hadžiselimović.

Projekcijom francuskog filma "Jadnici" u petak navečer je u Ljetnom kinu otvoren je prvi Rab Film Festival - festival istraživačkog filma, nova ljetna festivalska priča koja ujedinjuje film, glazbu, gastronomiju i edukaciju.

Promo RAFF

Film otvaranja predstavili su redatelj i glavni glumac Ladj Ly i Djebril Zonga. Ly je publici najavio svoj film riječima: "to je priča o ljudima u lošim situacijama". Premda se radnja događa u Francuskoj, tema bijede je univerzalna. Ovaj film dobitnik je nagrade žirija posljednjega festivala u Cannesu, a rapska projekcija njegova je hrvatska premijera.

Promo RAFF
Ladj Ly

Promo RAFF
Djebril Zonga

Publiku je pozdravio direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber, koji je zahvalio suradnicima, pokroviteljima i partnerima i prijateljima festivala, a nakon projekcije uslijedio je koncert Zdenke Kovačiček i Greehnouse Blues Banda kojim je otvoren glazbeni program RAFF BEAT.

U idućih nekoliko dana posjetitelje očekuje 13 filmskih projekcija i 5 koncerata. Premijerno će se prikazati i krimić danskoga debitanta Ulla Salima "Sinovi Danske", priča o islamskom radikalizmu smještenu u širi kontekst uspona neonacističkih ideologija u Europi, te nova drama Kena Loacha "Oprostite, mimoišli smo se", o borbi za opstanak na sve nemilosrdnijem bitanskom tržištu rada. Na programu Festivala su i "Bogu hvala" Francoisa Ozona o pedofiliji u Katoličkoj crkvi i njenu prikrivanju, srpski film "Šavovi" Miroslava Terzića o potrazi majke za djetetom za koje vjeruje da je ukradeno u rodilištu prije 18 godina i, izvan konkurencije, "Dnevnik Diane Budisavljević", kojega će rapskoj publici predstaviti redateljica Dana Budisavljević.

Jedini hrvatski naslov u natjecateljskome programu je "Tak kak je" Arsena Oremovića, o pokušaju oca da ostvari svoje pravo da nakon razvoda viđa kćer, a o nagradama za najbolje odlučivat će žiri u sastavu festivalske izbornice, predavačice i redateljice Rade Šešić, glumice Tihane Lazović i redatelja Antonija Nuića.

Promo RAFF
Iva Babić, Robert Zuber Tomić i Tihana Lazović

RAFF Promo
Iva Babić i Tihana Lazović

Posebno atraktivan bit će i program zatvaranja 27. kolovoza u “morskom kinu” RAFF SEAPLEX KAICH u koje će posjetitelji moći uploviti na barci, jahti ili kaiću.

Promo RAFF
Robert Tomić Zuber i Silvia Jonjić

Promo RAFF
Robert Tomić Zuber i Đelo Hadžiselimović

Promo RAFF
Nikola Grgurić s obitelji

Linker
19. travanj 2024 01:24