Marija Tolj i Sandra Perković
 Press
HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL

Veliki uspjeh naših atletičarki: Uz Sandru Perković i Saru Kolak, slavila i Marija Tolj, naša nova sportska zvijezda

Sinoć je publika mogla uživati u velikim uspjesima naših sportašica na Hanžekovićevom memorijalu, a uz Sandru Perković i Saru Kolak, kao nova zvijezda zablistala je i Marija Tolj koja je natjecanje završila na trećem mjestu.

Naša najbolja sportašica Sandra Perković ponovno je oduševila na Hanžekovićevom memorijalu gdje je pobijedila s 67.78 i izazvala oduševljenje u publici.

"To je bilo to! Malo smo presložili listu prioriteta ove godine i shvatili da su nam Svjetsko prvenstvo, finale Dijamantne lige i Hanžek ove godine najvažniji i tako smo se pripremali. Neke su se stvari na treningu zadnjih tjedan dana posložile i znala sam da ne mogu loše baciti. Hvala organizatorima što su napravili ovako sjajan miting i hvala publici što me nosila. Sljedeće godine me očekuje ponavljanje hica od 70 metara i osvajanje Hanžekovićeva memorijala ", rekla je Sandra nakon pobjedničkog nastupa, a osim nje veliki je uspjeh postigla i Marija Tolj, koju već mnogi nazivaju njezinom nasljednicom. Ona je osvojila odlično treće mjesto, a to je još jedan uspjeh za atletičarku iz Orebića nakon što je osvojila zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu do 23 godine u švedskom Gävleu.

Press

Press
Marija Tolj i Sandra Perković

Zagreb, 030919. 
Stadion Sportskog parka Mladost. 
Atletski miting IAAF World Challenge Zagreb 2019.  69. memorijal Borisa Hanzekovica. 
Na fotografiji: Marija Tolj.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Uz Sandru, jučer je slavila i Sara Kolak, bacačica koplja, koja je već u prvoj seriji srušila 15 godina star rekord mitinga.

"Danas se dogodilo ono što sam čekala, vidi se po osmjehu. Drago mi je da se to dogodilo u Zagrebu. Domaći miting je domaći miting i to je sasvim posebno natjecanje. Drago mi je što smo gledateljima u Hrvatskoj pokazali kako izgleda vrhunska atletika uživo. Promijenili smo neke stvari u radu, ima još puno posla i puno se toga mora poklopiti. Drago mi je da se opet smijem na jednom ovom natjecanju. Hvala svima što su došli. Sada žurim mami i tati" - izjavila je nakon uspjeha.

Press

Press

Linker
18. travanj 2024 23:32