promo
promo

Plemenita akcija

Vraća se tradicija: Bal Crvenog križa uz Franku Batelić i Damira Kedžu

Bal Crvenog križa održat će se 08.12.2018., a sredstva prikupljena na donatorskom Balu bit će utrošena za opremanje Logističkog centra Crvenog križa Grada Zagreba koji će biti centralno mjesto na kojem će se pružati pomoć socijalno ugroženim građanima.

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi niz aktivnosti kojima pomaže socijalno ugroženom stanovništvu svoga grada, a često i šire. Osim socijalnih programa veliku pozornost plijene i zdravstveni programi koje Crveni križ Zagreba provodi u vidu edukacijskih radionica, predavanja ili preventivnih pregleda.

Gosti će uživati uz zvuke Zagrebačke filharmonije, a svojim izvedbama goste će zabaviti Franka Batelić i Damir Kedžo.

Socijalni dućan Crvenog križa Zagreb smješten je u Novom Zagrebu, svakodnevno se u socijalnom dućani zaprimaju donacije prehrambenih i neprehrambenih artikala. Dnevno, socijalni dućan skrbi o 40 obitelji, a ukupno imamo 2704 korisnika od kojih je 838 djece do 17 godina.

Skladište opreme Crvenog križa Zagreb trenutno se nalazi na Žitnjaku. Nažalost zbog sve češćih izvanrednih situacija Crveni križ Zagreba posljednjih godina intenzivirao je rad na području pripreme i djelovanja u katastrofama i izvanrednim situacijama. U skladištu se nalazi kompletna oprema i sve potrebno za logističku potporu u izvanrednim situacijama.

Zbog unaprjeđenja kvalitete rada, bolje dostupnosti građanima, kao i zbog brzine djelovanja Crveni križ Zagreba odlučio je organizirati Logistički centar kako bi se sve gore navedene aktivnosti obavljale na jednome mjestu. S ciljem poboljšanja kvalitete rada Crvenog križa, novac prikupljen na Balu 2018.godine utrošit će se za opremanje istog.