Karla Jurić i Matej Jurčević
do 20.svibnja

Zagreb Design Week okupio poznata lica

U subotu je svečano otvoren najveći hrvatski festival posvećen dizajnu, Zagreb Design Week. Jubilarno peto izdanje organizatori su iskoristili za promjenu imena, identiteta i adrese, a svoje posjetitelje ugostili su u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je Suvremeno/Svevremeno, a propituje trajanje dizajnerskih rješenja, od klasika koji su vječni do dizajna koji nestaje u vremenu u kojem je i nastao. U tjednu dizajna predstavit će se oko 350 izlagača iz cijelog svijeta, a neki od eksponata osvajali su i brojne svjetske nagrade.

Svečano otvorenje festivala nisu propustile ni brojne poznate osobe poput Joška Lokasa, Ane Maras i John Harmandera, Larise Lipovac, Samira Šećerkadića, Miran Kurspahića, Marka Murtića, Nine Mije Čikeš koji će i narednih dana dolaziti na izložbe, panele i filmske projekcije, a posebno ih se dojmio Park u vanjskom prostoru za druženje uz glazbu i dizajn.

Karla Jurić i Matej Jurčević
Joško Lokas s djevojkom Jelenom Katarinom Kapom
Karla Jurić i Matej Jurčević
Miran Kurspahić
Karla Jurić i Matej Jurčević
Nina Mia Čikeš
Karla Jurić i Matej Jurčević
Olja Vori
Karla Jurić i Matej Jurčević
Katarina Baban

Posljednja tri dana održat će se i sajam umjetnosti 'Art Zagreb' pokrenut radi jačanja tržišta umjetnosti u Hrvatskoj, a Festival je otvoren do 20.svibnja.

'Drago nam je da smo uspjeli revitalizirati zgradu koja je u samom centru grada, koja je godinama stajala napuštena i derutna te služila kao odlagalište otpada. Zgradu smo obnavljali nekoliko mjeseci i iznimno smo ponosni na sve koji su nam pomogli u procesu renovacije, pogotovo jer je učinjeno uistinu puno za širu zajednicu. Pred nama je 10 dana vrhunskog dizajna i već svima dobro poznate zabave, koja iz godine u godinu ima sve više kvalitetnog sadržaja' istaknuo je Daniel Tomičić, direktor Zagreb Design Weeka.

Linker
18. travanj 2024 11:05