promo
on line format

Ipak bez publike... Sarajevo Film Festival zbog koronavirusa ipak će biti samo online

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Sarajevu uprava Sarajevo Film Festivala (SFF) objavila je u srijedu kako će se ta najveća regionalna filmska smotra ove godine ipak održati samo u online formatu i bez publike, a razlog je epidemija koronavirusa.

"Odluka je donesena na temelju uputa i informacija stožera civilne zaštite Sarajevske županije, županijske vlade i kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH", pojasnili su iz direkcije SFF-a.

Sarajevo već tjednima bilježi dvoznamenkasti a ponekad i troznamenkasti broj novozaražnih koronavirusom na dnevnoj bazi.

Od 4. kolovoza u Sarajevu su na snazi odluke kojima je okupljanje na otvorenim prostorima ograničeno na stotinu osoba, a u zatvorenim na pedeset.

Uprava SFF-a koji se treba održati od 14. do 21. kolovoza ranije je najavila kako će se sve planirane projekcije održati na otvorenim prostorima no sada su odustali i od toga i festival u cijelosti prebacili na posebnu online platformu.

Na online platformi ondemand.sff.ba zainteresiranima će biti dostupni filmovi, te prateći programi poput predavanja i razgovora s autorima.

SFF već više od dva i pol desetljeća predstavlja mamac za brojne posjetitelje iz zemlje i inozemstva i privlači na tisuće posjetitelja a uz projekcije brojnih filmova prati ga i niz zabava koje traju do kasno u noć.

promo


Čitajte i:

Živi po svome: Film o hrabroj Bosanki koji će vas dirnuti i potaknuti na borbu protiv predrasuda

Jadranka Đokić je dobila posao iz snova! Ima posebnu ulogu na 26. Sarajevo Film Festivalu

Čarobna obiteljska šetnja na ćilimu! Kćeri Branka Đurića Đure ukrale su pozornost

Linker
18. travanj 2024 08:44