Instagram
NOVA KOLUMNA PAULE ŠIK SIK

Iza svega 'leži' nešto veće: 'Ima nas koji uvijek izgledamo sretno, ali blagdani nam donose neku tešku sjetu'

Netko izleti iz kreveta u sekundi, a nekome trebaju sati da uopće ustane. Zašto je to tako zapitala se i naša Paula u novoj kolumni i poručila - niste sami.

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje. Nitko nam nije rekao da treba ustati i spremiti to jaje kako bi dobili snagu. Nisu bili dovoljno precizni u definiranju ove uzrečice. Moja kolumna, ne bi bila kolumna da je ne započnem na ovakav metaforički način koji ponekad izgleda kao da ne vodi nikuda, ali vjerujte, imamo put!

To definitivno nije put iz kreveta prema kuhinji ili van stana. Koji god put odabrali, bio posut ružama ili trnjem, onaj jutarnji je nekako najteži.

Nikad nisam imala problem s buđenjem, ali ustati iz kreveta ili izaći iz stana, oduvijek su mi znanstvena fantastika. Govorim o ovim zimskim mjesecima, kada mi je teže učiniti dva koraka izvan kreveta, nego isplanirati nečije vjenčanje (bila sam na dvije svadbe u životu, čisto radi usporedbe, jer nemam pojma o vjenčanjima).

Što je najgore nisam jedina koja ima ovaj problem. Ne znam koliko bi me to trebalo tješiti jer to bi značilo da nismo došlo do rješenja tog problema...

Kažu: "problem je onoliko velik, koliko ga ti učiniš velikim". Da ne dramimo, moja frendica iz Maroka i ja smo, uz pomoć vas, došle do rješenja.

THE MIRACLE MORNING ili Čarobno jutro (ovog puta nije riječ o Nini Badrić) je knjiga za samopomoć u kojoj nas Hal Elrod uči rutinama i jutarnjim navikama koje, osim što će nam pomoći u ustajanju iz kreveta, učinit će dan produktivnijim i ljepšim, a samim time i život učiniti ljepšim…ili bar podnošljivijim.

Ovim "otkrićem" sam se definitivno zainteresirala da kupim knjigu, tako da sam već danas u nekoj od poslovnica i tražim istu. Jer očito nije problem u samom procesu ustajanja nego u pozadini leži nešto "veće"!

I ne... Nije ovo nikakva reklama za knjigu. Samo želim iskreno priznati, kako ima nas, koji kada otvorimo oko nismo u ekstazi novoga dana i novih prilika. Štoviše. Ima nas koji izgledamo uvijek sretno, a zapravo krijemo neke tuge čije uzroke ni sami ne možemo uvijek dosegnuti.

Ima nas kojima blagdani donose neku tešku sjetu (da ne koristim neku težu riječ...), nas kojim se bol svijeta, već davno opisana u književnosti, svali na leđa i čini sam se da će nas ugušiti.

Ali ljudi, niste sami. Ima nas puno takvih! Zato nije drama. Svatko nosi svoj teret, a ja samo pokušavam pomoći i sebi i vama, i naći uvijek neke nove motive.

Pusa,

Sretno ustajanje! ❤️

Linker
16. travanj 2024 07:38