Profimedia, Wavebreak
Nećete ih puštati iz ruku

Ljubići, krimići i urnebesni self-help: Odabrali smo pet knjiga za plažu

Stiglo je vrijeme kupanja, sunčanja i uživanja, ali i vrijeme kada imamo priliku sjesti u miru i pročitati koju dobru knjigu. Izdavači dobro znaju kada objaviti svoje najveće bestselera i to nam opet pokazuju vrhunskim izborom knjiga za ljeto. Potrudili smo se pronaći što raznovrsnije naslove koji će biti zanimljivi najširoj publici. Svaki je od njih bestseler u svom području i svaki će vam pružiti nekoliko sati ugodnog čitanja, a kasnije i razmišljanja.

Ljubav je sudbina: Ako se ikada sretnemo – Kate Eberlen

O ljubavi svatko ima svoje mišljenje. Oni naivniji smatraju da sami biraju svog partnera. Oni drugi, koji promatraju ironije sudbine kojih je pun svaki život, već u ranijoj dobi shvate da je malo toga u našim rukama. Vječna priča o drugoj polovici koja nas čini potpunima u ovom je romanu dočarana fabulom o životu dvoje ljudi koji su stvoreni jedno za drugo, ali nikako da se sretnu. Autorica na zanimljiv način opisuje njihove odvojene i nepotpune živote, te nas uvjerljivo vodi prema trenutku spajanja. (Znanje, 99,00)

Promo

Ledeni koktel: Par iz susjedstva – Shari Lapena

Prvijenac nove zvijezde na nebu psiholoških krimića, Shari Lapene, trenutačno je jedna od najprodavanijih knjiga iz tog žanra u svijetu. Obiteljska drama koja se, nestankom djeteta, produbljuje do bezdana potaknut će u vama vrtlog emocija, a kriminalistički element izazvat će jezu. Poznata je fraza „susjedi iz pakla“, ali ona se najčešće koristi u (crnim)komedijama. Ovo je tiha i potresna priča u kojoj je vrhunski izražena konfuzija stvorena neočekivanim preokretom u svakodnevici jedne moderne obitelji. (Mozaik knjiga, 99,00 kn)

Promo

Urnebesna zabava: Luda – Chloe Esposito

Ipak je ljeto, a ono u nama pobuđuje strast da napravimo nešto neočekivano i ludo. U ovoj priči o dvije blizanke, vrhunsko pripovijedanje u prvom licu puno sarkazma i referenci na modernu pop-kulturu, miješa se s mračnom temom dvojnika. Ali, ovdje je stvar u putovanju: (anti)junakinja Alvina, vozi nas vrtoglavom brzinom prema kraju knjige u suludom roller coasteru kojem su otpuštene sve kočnice. Krajolik iz snova, luksuz, lijepi muškarci i ubojstva, samo su neki od elemenata. Kad tome dodate još i zamjenu identiteta te bezbroj tajni i obrata, dobijete priču koja se čita u dahu. Radnja se većinom zbiva na Siciliji, ali ovo je toliko otkačena Sicilija da ćete je se sjećati još dugo nakon čitanja. (Stilus, 99,00 kn)

Promo

Smirujuće misli: Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se živo j**e – Sarah Knight

Ovaj urnebesni self-help priručnik nastao je kao odgovor na veliki, ali iznimno ozbiljan, bestseler o pospremanju doma japanske autorice Marie Kondo. Već je po naslovu jasno da će savjeti iz knjige biti zabavni. No, nemojte misliti da nisu korisni. Upravo taj stil, koji je šaljiv i vrckav, daje dozvolu našem mozgu da propusti dublje istine u naš duh. Prije nekoliko godina, isti je izdavač objavio hit pod nazivom „J**e mi se“, a nadamo se da će taj uspjeh ponoviti i s ovim naslovom jer je odličan te idealan za ljeto kada nam se svima pomalo j**e za sve. Prestanite se brinuti i uživajte u životu. (Ljevak, 139,00 kn)

Promo

Zabranjena ljubav: Oprosti, ali ti jesi moja ljubav – Federico Moccia

Talijanski autor bestselera, Federico Mocccia, poznat je po svojim suptilnim i dobro promišljenim ljubavnim pričama. U ovoj nas autor upoznaje sa sredovječnim muškarcem koji se zaljubljuje u tinejdžerku. Još od „Lolite“ zabranjena je ljubav tema koja izaziva lavinu suprotstavljenih osjećaja. No, Moccia je vrstan autor, jedan od onih koji su spremni ljubav potražiti na neočekivanim mjestima. Osjećaje ne možemo kontrolirati, možemo samo istraživati svoje granice koje je najčešće postavilo društvo. Knjiga koja kroz ljubav istražuje ljudskost i naše najdublje potrebe. (Hena.com, 149,00 kn)

Promo

Linker
24. travanj 2024 20:26