novogodišnje odluke paule šik sik

Paula je donijela odluku: 'Ne startam 2020. mršavija, zgodnija i ljepša, već zrelija, pažljivija i fokusirana na male stvari'

U novoj kolumni i vlogu Paula Šik Sik s nama je podijelila bakino oduševljenje kad ju je, bez najave, posjetila u njezinom domu u Zadru. Time je Paula i prije Nove godine počela provoditi novogodišnju odluku da će u 2020. više vremena posvetiti bitnim ljudima u njezinom životu.

Male promjene za velike stvari.

Pitanje: “Gdje ćeš za Novu?”, uspješno izbjegnuto!

Pitanje: “Što ćeš za Novu?”, tek postavljeno.

Ne, ne zanima me s kim ćeš proslaviti doček. Ne zanima me tvoj outfit ni količina pića koje ćeš unijeti.

Zanimaju me tvoje odluke.

I baš te briga što ih imaš 10, nisi pretenciozan. Nisi nadobudan. Samo si ostavljaš prostora da od tih 10, bar jednu ispuniš.

Ja sam na svojoj počela raditi. 

Od ove Nove godine, ne startam “mršavija, zgodnija, ljepša”, jer svake godine to odlučim, a na kraju svake samo sam starija. 

U novoj godini startam zrelija, pažljivija, fokusirana na male stvari koje čine velike promjene.

Jedna od njih je definitivno strpljivost i briga za bližnje. Odlučila sam slušati svoje osjećaje, produbiti odnose i dovesti ih do “savršenstva”.

Počevši od svojih bližnjih. Odlučila sam tražiti sreću na svome pragu.

Jer takva sreća donosi i sve ostale oblike sreće i zadovoljstva.

Moji blagdani nisu prošli u obilju poklona i hranurine, nego u obilju razumijevanja i pažnje. E da vam je znati kako si od toga sit! 

Dragi moji, želim vam svima site blagdane i cijelu novu 2020. godinu. Pa ulazimo u novo desetljeće! Da niti u jednom trenutku niste gladni ljubavi, pažnje i razumijevanja! 

Ali recept je vrlo lak i jednostavan.

Kreni od sebe. Ne očekuj sve to, ako isto ne daješ.

 

Pusa,

P