Vesna Pisarović pozirala u hotelu Ilica sredinom 2014.
 Marko Todorov / Hanza Media
Nema nastupa, nema festivala

Koronavirus ubio društveni život. Veliki koncert otkazala Vesna Pisarović, Škoro, odgođen Bob Geldof...

Koronavirus napravio je pometnju u društvenom životu i kulturnim događanjima diljem Hrvatske. Odgođena su javna okupljanja, koncerti i dodjele nagrada.

Koronavirus ubio je zabavu, društvena i kulturna događanja u gradovima diljem Hrvatske. Odgađaju se javna okupljanja pa je niz naših zvijezda odgodilo koncerte koji su bili zakazani za proljeće pred nama.

Kulturno siromašno proljeće - pogotovo bez ZagrebDoxa, čije se 16. izdanje trebalo održavati od 10. do 22. ožujka. Direktor Zagrebdoxa Nenad Puhovski otkrio je da su sve odlučili otkazati jer nisu mogli dopustiti da ugroze goste, gledatelje i predstavnike medija.

Tvornica otkazala svirke, čekaju se novi datumi

Isti primjer slijedila je i zagrebačka Tvornica kulture. Koncert Boba Geldofa odgodio se za listopad, dok su skorašnji koncerti Partibrejkersa, Jure Stublića, Artana Lilija i The Boomtowna otkazani i dogovaraju se novi datumi. Ako do novih datuma ne dođe, ljudima će se vratiti novac koji su potrošili na ulaznice.

Zagreb, 150120.
Gracanske Duzice.
Miroslav Skoro, politicar i glazbenik. 
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / Hanza Media
Miroslav Škoro pozirao za potrebe intervjua početkom godine

Iz sata u sat, dana u dan otkazuju se javni događaji i koncerti pa je u zagrebačkom Lisinskom nastup odgodio Miroslav Škoro, a otkazan je i veliki Koncert za život Zagrebačke filharmonije. Usto, koncert je otkazala i Mia Dimšić, a otkazana su i tri nastupa Frajli u Lisinskom. Datumi su se pomaknuli za svibanj i lipanj, a svima koji žele povrat novca, kažu iz Lisinskog, mogu novac dobiti na mjestu gdje je ulaznica i kupljena.

Slovenci otkazuju čak i koncerte zakazane krajem godine

Otkazan je i veliki koncert Vesne Pisarović, a neće u Splitu nastupiti ni Marija Šerifović koja je trebala pjevati u dvorani Gripe. Odgođen je i koncert grupe Boa II koji se trebao održati 21. ožujka u FonoKinoteci.

Zagreb, 171219.
Trg bana Jelacica.
14. humanitarni koncert Zelim zivot Zaklade Ana Rukavina. 
Na fotografiji: Vesna Pisarovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / Hanza Media
Vesna Pisarović na koncertu 'Želim život' Zaklade Ana Rukavina

Otkazana je dodjela Porina koja se trebala održati u Rijeci 27. ožujka. Novi datum još se ne zna, javnost će o tome biti obaviještena. Dio programa Fashion.hr-a bit će odgođen u skladu s preporukama, a informacije o novim datumima održavanja modnih revija bit će uskoro poznate.

Svi koncerti odgađaju se u Sloveniji - odgođena su dva nastupa Petra Graše, odgođen je nastup i Tonyja Cetinskog - oba su bila organizirana za svibanj. Slovenci, doduše, već odgađaju javna događanja koja su zakazana za listopad i studeni pa je tako odgođen nastup Andree Bocellija koji je bio zakazan za 28. studenog 2020. godine.

Frankfurt, 161119.
Fraport Arena.
U Fraport areni u Frankfurtu odrzana je 11. Hrvatska noc na kojoj su nastupili neki od najpoznatijih hrvatskih glazbenika
Na fotografiji: Petar Graso
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klarić / Hanza Media
Petar Grašo na nastupu u frankfurtskoj Fraport areni u studenom 2019. godine

"U skladu s preporukom Nacionalnog stožera civilne zaštite da se zbog pandemije koronavirusa COVID-19 odgode svi skupovi i organizirana okupljanja na kojima sudjeluje više od sto ljudi, Satiričko kazalište Kerempuh otkazuje sve svoje predstave do daljnjega. Kupljene ulaznice mogu se vratiti na blagajni od utorka do subote od 10:00 – 20:00 sati i nedjeljom od 17:00 – 20:00 sati. Za ulaznice kupljene putem interneta novac će kupcima biti vraćen na račun. Sve daljnje informacije pratite na našoj web stranici", izvijestili su iz kazališta Kerempuh u Zagrebu.

Linker
15. travanj 2024 10:11