CROPIX
Kontroverzna političarka

Luksuzom skretala pažnju na sebe: Iako je bila zaposlena u državnoj službi, na torbicama nije štedjela

Kininska političarka Josipa Rimac pažnju javnosti već godinama plijeni svojim ekstravagantnim modnim odabirima, a posebno voli markirane torbe. Izdvojili smo tek neke od njenih zapaženih stajlinga.

U akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Nalazila se u Zagrebu gdje je privedena na ispitivanje, potvrdio je njezin odvjetnik Željko Gulišija.

"Josipa je u Zagrebu, tamo radi, a ja sam u Kninu. Policija pretražuje stan", potvrdio je i suprug Josipe Rimac za medije. Političarka je zbog svog atraktivnog izgleda i pomno biranih modnih kombinacija često bila u fokusu javnosti.

Knin, 030417.
U vojarni Kralj Zvonimir odrzana je sredisnja svecanost povodom obiljezavanja Dana Gardijske mehanizirane brigade Gmbr Hrvatske kopnene vojske. Samoj svecanosti nazocio je ministar obrane Damir Krsticevic.
Na fotografiji: Josipa Rimac.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX / CROPIX
Josipa Rimac na obilježavanju Dana Gardijske mehanizirane brigade Gmbr Hrvatske kopnene vojske.

Brojni članci posvećeni su njezinim skupim, dizajnerskim odjevnim predmetima i modnim dodacima. Govorilo se lakše je pobrojati nebrendirane komade koje je Rimac odjenula, nego one koji su kupljeni u prestižnim dućanima. Iako je luksuznim stilom skrenula pažnju na sebe i potaknula pitanja, odakle mladoj ženi, zaposlenoj u državnoj službi, novac za brojne torbice čije se cijene kreću od 3500 do 15.000 kuna, Rimac nije odustala od svoje ljubavi prema skupim komadima.

Knin, 050816
U Kninu je svecano obiljezen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 21. obljetnica VRO Oluja. Nakon budnice kninskim ulicama svecano je podignuta drzavna zastava na kninskoj tvrdjavi. Na fotografiji: Josipa Rimac.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti branitelja, na kninskoj tvrđavi.

Tako je još 2015. ušla u modni radar ponosno noseći crnu torbu marke Celine. To je, inače, jedna od najpoznatijih modela - Celine Luggage Tote, koja je 2010. godine debitirala na svjetskoj sceni, a navodi se da košta oko 15.000 kuna.

Ne razumije se u ženske torbice

Na novinarski upit jedne dnevne redakcije o svojoj bogatoj kolekciji, SMS-om je odgovorila da se ne razumije u ženske torbice. No iako jedno tipka u SMS-u, drugo nosi oko ruke ili na ramenu, tako je za nekoga tko se baš i ne razumije u torbice i modne brendove, Josipa sasvim znalački odabrala modele nekih od najboljih (i najskupljih) svjetskih dizajnera.

Od Chanela, YSL-a, Celine, Louis Vuittona, Michael Korsa pa čak i do domaće dizajnerice Mirne Petre i njezine torbe zvane Tkanica.

Knin, 050819.
Proslava 24 obljetnice VRO Oluja i obiljezavanje Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti i dana Hrvatskih branitelja.
Na fotografiji: Josipa Rimac.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
CROPIX
Na obljetnici Oluje.

Iako torbe kupuje od stranih proizvođača, Josipa je, kao i mnoge poznate Hrvatice, podržavala rad Aleksandre Dojčinović. Često je viđana na njezinim revijama, za koje bi se odjenula u Leilou haljine.

Josipa je rođena u obitelji Čulina 25. veljače 1980., u HDZ se učlanila sa 16 godina. Dvije godine kasnije, s 18, zaposlila se u Crvenom križu u Kninu, za dvije godine postala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Knin. Imala je tada samo 20 godine i time je bila najmlađa ravnateljica u povijesti hrvatskog ogranka te organizacije.

Zagreb, 150220.
Muzej Mimara.
Predstavljanje programa i tima Andreja Plenkovica za unutarstranacke izbore u HDZ-u.
Na fotografiji: Josipa Rimac.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX
Uvijek dotjerana na svim stranačkim dužnostima.

Pet godina je sakupljala iskustvo prije nego ju je HDZ odlučio prvi put kandidirati za gradonačelnicu Knina, a te iste 2005. postala je najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj, paralelno je imenovana i za ravnateljicu Crvenog križa za Šibensko-kninsku županiju. Angažman u Crvenom križu nikad nije napustila pa je danas potpredsjednica te organizacije.

Neka od najupečatljivijih modnih izdanja Josipe Rimac, u službenim, ili u manje službenim prigodama, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte i:

Linker
05. ožujak 2024 23:40