Profimedia
prva vrtlarica

Melania Trump ipak nastavlja tradiciju koju je započela Michelle Obama

Dok svijet strahuje od slijedećeg poteza njezina supruga, novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, prva dama Melania Trump napokon je potvrdila svoje preseljenje u Bijelu kuću i, kako bi umirila uzburkane strasti, potvrdila da će nastaviti tradiciju svoje prethodnice Michelle Obama - ipak će okopavati Prvi vrt.

"Kao majka i kao prva dama Amerike, gospođa Trump je posvećena očuvanju vrtova Bijele kuće, a posebice onih koje je zasadila njezina prethodnica" - za CNN je izjavila njezina savjetnica Stephanie Winston Wolkoff.

Nakon što je u muzeju Marikami i Japanskim vrtovima u Floridi provela vrijeme s Akie Abe, suprugom japanskog premijera, Melanija Trump je se osvrnula na važnost vrtlarenja u obje kulture.

Profimedai
S Akie Abe, suprugom japanskog premijera na Floridi

"U povijest i kulturu naših naroda duboko je utkana važnost vrtlarenja i uređivanja vrtova. Ono nas uči osnovama brige za druga živa bića i inspirira nas da njegujemo naš um istovremeno jačajući i opuštajući naša tijela." - rekla je gospođa Trump, potvrdivši tako da će vrtovi Michelle Obame, koje je bivša prva dama zasadila 2009. u sklopu vlastite kampanje za osvješćivanje problema pretilosti kod Amerikanaca, ipak nastaviti živjeti.

Getty Images
Na terenu oko Bijele kuće Michelle Obama zasadila je povrtnjak, kao simbol borbe za zdravu prehranu

Melania Trump suprugu se u Bijeloj kući planira pridružiti na kraju školske godine, kada njihovom sinu Barron završe predavanja, a dotad će putovati između New Yorka i Washingtona kako ne bi zanemarila svoje dužnosti koje, kako tvrdi njezina glasnogovornica, shvaća izuzetno ozbiljno.

Linker
19. travanj 2024 00:40