Promo
Za sve željne koncerata

Napokon smo dočekali! Ivo Pogorelić i Kraljevski filharmonijski orkestar iz Londona pripremaju spektakl

Nova sezona koncertnog ciklusa 'Lisinski subotom' donosi bogat program od čak 12 koncerata s nastupima najvećih svjetskih orkestara, dirigenata i solista.

Usprkos prijetnji virusa i svim podrhtavanjima, 'Lisinski subotom' ne posustaje u svojoj dugogodišnjoj misiji! Mi smo Kuća glazbe Maestoso najvećim svjetskim orkestrima, dirigentima, solistima i hrvatskoj glazbenoj reprezentaciji.

Riznicu od dvanaest koncerata u sezoni 2020./2021. otvara pijanistička kraljica Martha Argerich sa svojim prijateljima umjetnosti, a svojim će nas umijećem darivati i drugi veličanstveni majstori s obiju Zemljinih hemisfera.

Ostanite u društvu najboljih

Iz Južne Amerike stiže nam Orquesta nacional de música Argentina s atraktivnim programom posvećenim 100. obljetnici rođenja velikog Astora Piazzolle.

Slavni maestro Kent Nagano u Lisinski se vraća treći put, i to s impresivnim društvom! Jednom od najstarijih orkestara Novoga svijeta, Simfonijskom orkestru iz Montreala pridružit će se orguljaški mag Olivier Latry i ruski princ glasovira Nikolaj Luganski.

Slavni dirigent Kent Nagano.

Dvije veličanstvene vladarice, Kleopatru i Didonu, u uzbudljivom programu Serpent & Fire (Zmija i vatra) predstavit će kultni ansambl za ranu glazbu Il giardino armonico, pod umjetničkim vodstvom Giovannija Antoninija, uz vrhunsku austrijsku sopranisticu rajskoga glasa Annu Prohasku.

Stiže nam i pijanistička diva

Ove sezone vraća nam se uvijek s oduševljenjem dočekan Zbor Ruske patrijaršije iz Moskve uz umjetničko vodstvo utemeljitelja Zbora Anatolija Grindenka.

U sklopu ciklusa stiže nam i pijanistička diva raskošne karijere, ljubimica hrvatske publike Dubravka Tomšič-Srebotnjak. U čarobnoj večeri svirat će dva posljednja Beethovenova klavirska koncerta uz glazbenike Slovenske filharmonije.

Pijanistička diva Dubravka Tomšič-Srebotnjak.

U najprestižnijem ciklusu klasične glazbe napokon ćemo dočekati prošle sezone s velikom tugom odgođene koncerte našeg pijanističkog velikana Ive Pogorelića i senzacionalnog Kraljevskog filharmonijskog orkestra iz Londona kojemu će se pod ravnanjem maestra Vasilija Petrenka pridružiti njihova prva imenovana rezidencijalna umjetnica, violinističko čudo od djeteta, Esther Yoo.

No, to nije sve

U novoj sezoni očekuju nas i neizostavni koncerti Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu: koncert posvećen 250. obljetnici Beethovenova rođenja, izvedba Bachove Muke po Marku pod ravnanjem cijenjenoga dirigenta i pedagoga Hansjörga Albrechta u režiji Renea Medvešeka te Pepeljuga, operna bajka Julesa Masseneta u četiri čina nastala u suradnji s još četirima zagrebačkim fakultetima i Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu, u režiji Saše Anočića i pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera.

U suradnji s 31. Muzičkim biennalom Zagreb i Hrvatskom radiotelevizijom, sve ljubitelje suvremene glazbe očekuje poseban koncert na dar koji će se održati u sklopu 31. Muzičkog biennala Zagreb

Posebnu glazbenu i scensku poslasticu, Priču o vojniku, intrigantnu faustovsku priču Igora Stravinskog, pripremaju naš proslavljeni dirigent Ivan Repušić i redatelj Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Čitajte i:

Linker
13. travanj 2024 07:02