U školskim klupama

Poznate mame pohvalile se svojim školarcima, a Bruno Šimleša u suzama

Brojni poznati roditelji i putem društvenih mreža hvale se svojim učenicima koji su nakon tromjesečnih praznika, mnogi će reći - napokon - sjeli u školske klupe

Za gotovo pola milijuna učenika započela je danas nova školska godina, a za njihove roditelje i slatke ili manje slatke brige koje idu uz školu. I dok se mnogi vesele povratku u školske klupe, brojni roditelji vrlo emotivno proživljavaju odrastanje svoje djece. Među njima je i pisac Bruno Šimleša koji je putem društvenih mreža objavio dirljivu poruku o kćeri Anabeli koja je krenula u treći razred:

''Danas moje osmogodišnje čudo kreće u treći razred. A jučer je stigla na svijet, kunem se da je to bilo jučer…

I uopće nije bilo nježno slijetanje. Porod je bio prokleto dug i bolan. Maja je htjela da sve bude prirodno, a na kraju je sve bilo umjetno i opasno se zakompliciralo. Liječnici su bili zbunjeni i zabrinuti, imali su 26 vijećanja što napraviti i da ne ulazimo u sve detalje... kad je malenoj drugi put stalo srce, mene su naprasno izbacili, a oni su odjurili u salu. Bilo je to najduljih 13 minuta u našim životima.

I onda su me konačno pozvali i rekli dobre vijesti – obje su žive i zdrave, sve je u redu, a ja sam se sklupčao na bolničkom hodniku i samo ridao… Ispustio sam dušu, od olakšanja, jer stvarno nije izgledalo dobro. Anabela nije dugo čekala da ostavi dramatičan prvi dojam jer je njezino vrištanje odzvanjalo bolnicom. Nikada nije imala onaj klasični bebasti glas. Sićušno tijelo, snažan glas i ogroman duh.

A onda se dogodilo nešto čarobno. Ja sam se primirio nakon nekoliko minuta i pustili su me k njoj dok su joj radili Apgar. Vrištala je iz dna duše i onda mi je primila mali prst, pogledala me i umirila se.

Na dvije sekunde ;) A onda je nastavila po svom.

Takva je i danas. Poslušat će, razmisliti i onda odlučiti, najčešće nešto pametno. A ponekad i ne, što je u redu. I roditelji imaju svojih bisera pa nije čudo ni da ona zabrazdi.

A ja sam vam jaaako ponosan tata. Malena je pametna, duhovita, svojeglava, zahtjevna, ponekad suosjećajna, iskričava, pravednosna, tvrdoglava, sve je zahvalnija i baš je svoja. Uz sve to, još je i iznimno modno osviještena, i nikako nam nije jasno od koga je to pokupila!

Meni će i dalje biti čast pratiti njezino sazrijevanje i uživati u činjenici da je ona zaslužna za dobar dio mog sazrijevanja! Vrijeme je da se obrišu suze... treba se spremiti za školu! 3. razred, čovječe! A jučer je stigla na ovaj svijet ...''

Facebook
Bruno Šimleša sa suprugom Majom i kćeri Anabelom

Posebno je ponosna bila glumica Lucija Šerbedžija čije je kći Anastazija danas krenula u prvi razred, a knjige je rado prelistao i njezin djed, Rade Šerbedžija.

1.dan skole!

A post shared by Lucija Serbedzija (@lucijaserbedzija) on

Putem Instagrama se svojom šminkericom Zoe pohvalila glumica Bojana Gregorić Vejzović koju je mama ispratila do škole, dok njihov ‘šestaš’ Raul više ne treba pratnju. Njezina kolegica Ecija Ojdanić s oduševljenjem je odvela svog Jakova u školu te dodala kako je i bilo vrijeme da završe tromjesečni praznici. ‘’Misli Jakov: ‘Jadan ja, počela je škola!’ A mama se smješka: ‘Bože, hvala ti, počela je škola!’’, piše na Instagramu Ecija Ojdanić čiji je sinčić krenuo u drugi razred.

She's so cool and off to school #school #firtsday #newstart #joy #goodvibes #mumsproud

A post shared by Bojana Gregoric Vejzovic (@bojana.gv) on

Nives Celzijus trenutno snima seriju ‘Čista ljubav’ i po 12 sati dnevno, pa ne krije koliko joj prvi dan škole unosi nervozu i koliko je uživala na praznicima s kćeri Taishom i sinom Leoneom. ‘Mrzim prvi dan škole, kao da ja idem u školu. Svi nešto ludi i užurbani u mojoj kući. Vika, dreka, nervoza, gdje mi je ovo, gdje mi je ono? Naravno, sve su kao pripremili sinoć i spremni otišli na spavanje i onda skužim da, iako ih poznajem 12 i 10 godina, još uvijek padam na njihove fore. Taisha viče: ‘Mama, ja bih da mi ipak kupiš novu torbu! Možemo poslije škole u shopping za školu?’. A ja razmišljam gdje uvaliti shopping u moj 12-satni radni dan...’, piše Nives koja je ipak pronašla rješenje za svoju desetogodišnju mezimicu.

Instagram
Taisha Drpić

Linker
24. travanj 2024 04:05