Davor Matota
Anegdote za pet

Glumac koji je promijenio Hvar: 'Imao sam smiješnu epizodu s princem Harryjem, a Johna Malkovicha nisam prepoznao'

Organizator Hvarskih ljetnih igara Jure Radnić obogatio je hvarsku scenu s kulturnim programom. Predstave i koncerti razveselile su i posjetitelje, a glumac i voditelj ne može sakriti sreću. Nakon Amire Medunjanin u goste im dolaze Zdenka Kovačiček i Josipa Lisac, a iako svi govore kako nema toliko turista kao lani, posjećenost je veća za sto posto. Što je još jedan razlog za slavlje.

Svestrani glumac i od ove godine voditelj emisije "Kultura s nogu" Jure Radnić (29) ne miruje ni tijekom ljetnih praznika. Na sebe je preuzeo odgovornost kreiranja Programa hvarskog ljeta i do sada je ugostio Senku Bulić, Matiju Ferlina, Teatar Exit, 40 Fingers, Jelenu Radan i kraljicu sevdaha Amiru Medunjanin. U ostatku ljeta stižu još velike dive Zdenka Kovačiček i Josipa Lisac te Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika s predstavom "Suton Ive Vojnovića" u režiji Ivice Bobana. U organizaciji Hvarskih ljetnih igara glumac nije sam - pomaže mu kolegica Jelena Mićić.

Hvarsko kazaliste / Hvar 05.08.2019. / foto: Davor Matota / Jure Radnic i Jelena Micic
Davor Matota

"Od malih nogu kada sam se počeo baviti kazalištem sanjao sam Hvar kao veliku pozornicu. U drugoj sezoni već na polovici odrađenog posla bilježimo stopostotni rast gledatelja, a i povratne informacije su uglavnom odlične", ponosan je Jure Radnić koji uživa što ljeto može provoditi u Hvaru, gdje je proveo djetinjstvo.

Hvar 05.08.2019. / foto: Davor Matota / Jure Radnic i Jelena Micic
Davor Matota

Od organizacije Hvarskih ljetnih igara, Jure voli predahnuti na jednom od svojim omiljenih mjesta u Hvaru, među kojima je i terasa hotela Park gdje sa svojom kolegicom rado svrati na koktel, a s nama je podijelio svoja zabavna iskustva s poznatima što objašnjava pripisivanjem Hvaru nevjerojatne moći "da sve nekako izjednači pa i velike zvijezde ponekad ostanu neprimijećene".

Hvar 05.08.2019. / foto: Davor Matota / Jure Radnic i Jelena Micic
Davor Matota

Naime, Jure Radnić tako nije prepoznato holivudskog glumca Johna Malkovicha, a prije nekoliko godina, kada je radio sezonski posao u jednom baru, nije uspio prepoznati ni princa Harryja.

"Te sam godine sam kao student sezonski radio u baru. Princ Harry došao je s jednim našim fotografom i pokušao od mene naručiti pića. Ja sam u glavi imao nekoliko narudžbi koje su bile prije njega i pustio sam da ga čeka. Malo kasnije proslijedio sam mu svoju kolegicu. Kasnije mi je šefica suptilno dala do znanja da sam otpilio princa", smije se Jure kojem prijatelji već tradicionalno dolaze na Hvar na rođendan, a ove godine bit će posebno slavlje jer je ipak u pitanju okrugli.

Hvar 05.08.2019. / foto: Davor Matota / Jure Radnic
Davor Matota

Hvar 05.08.2019. / foto: Davor Matota / Jure Radnic
Davor Matota

"Već tradicionalno kolege i prijatelji dolaze u Hvar krajem kolovoza na moj rođendan, a ove godine bit će posebno slavlje jer ipak je okrugli -trideseti".

Osim što je aktivan u kazalištu, od početka ove godine voditelj je HRT-ove emisije "Kultura s nogu" gdje uz kolege Dražena Ilinčića i Matea Videka gledateljima prezentira najuzbudljivije crtice iz kulture, a toj obvezi se vraća nakon ljetne stanke.

"Dražen je odličan urednik i kolega u kadru. Matea i mene je uputio u voditeljski posao profesionalno, ali s uvijek dobrodošlom dozom humora",

Linker
20. travanj 2024 01:33