Vlado Kos CROPIX
Samozatajna pravnica

Nataša Tramišak nova je ženska snaga u hrvatskoj vladi: 'Tata mi je i danas najveći životni uzor'

Pravnica iz Osijeka, koja je nedavno postala ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, tijekom rata živjela je u Zagrebu, a kao djevojčica umjesto slikovnica voljela je čitati knjige, dok danas obožava trčanje pa sudjeluje i na utrkama.

U aktualnom sastavu Vlade RH četiri resora drže žene, a jedno od novih lica te ženske snage u našem najvišem tijelu izvršne vlasti je Osječanka Nataša Tramišak (38), ministrica regionalnog razvoja i fondova EU. Ta samozatajna pravnica, o čijem se privatnom životu dosad nije znalo gotovo ništa, Glorijinoj je ekipi otvorila vrata svojeg doma u Osijeku, otkrila omiljene staze za trčanje i mnoge zanimljive stvari koje su utjecale na njezin život i karijeru. Među ostalim, da joj je ovo zapravo druga selidba u Zagreb, grad za koji je vežu mnoge teške, ali i lijepe uspomene.

Naime, prvi put doselila se u metropolu u dramatičnim ratnim okolnostima 1991., kada je kao desetogodišnjakinja s majkom Vesnom i dvije godine starijim bratom Kristijanom prognana iz rodne kuće u Ivanovcu pokraj Osijeka. Skrasili su se kod rođaka, a buduća ministrica godinu je dana pohađala osnovnu školu na Malešnici.

- Najteže mi je bilo to što moj pokojni tata Ivan nije bio s nama jer je ostao na ratištu kao dragovoljac. On mi je i danas najveći životni uzor, osoba koja me je cijelog života hrabrila i poticala da ostvarim svoje želje. Svaki dan strepili smo za njegov život i to mi je teško padalo. S druge strane, Zagreb me primio raširenih ruku. Svi su se oko mene trudili da budem okružena ljubavlju i brigom pa sam zavoljela taj grad na prvi pogled. Pogotovo mi je bila draga dvorana Lisinski, na koju danas imam pogled iz svojeg ministarskog kabineta na vrhu zgrade. Bezbroj puta mama me vodila u Lisinski i to je bilo mjesto na kojem sam se osjećala dobro i sigurno - ispričala je Nataša Tramišak za Gloriju.

U Osijeku ima dvosobni stan od 60 četvornih metara, a kupila ga je jer se na prvu zaljubila u pogled. - Iz svojeg dnevnog boravka, koji je velikom staklenom stijenom odvojen od terase, gledam na katedralu i Dravu. Pravi je užitak ustati u šest ujutro i odmarati oči na toj divoti. Opušta me i vrtlarenje pa na terasi imam stabalce limuna, aloe veru, mali čempres, ružmarin, razno cvijeće... U Zagrebu trenutačno živim u stanu za državne dužnosnike na Trešnjevci, a o mojim biljkama u Osijeku brinu se mama i teta - kaže ministrica koja obožava trčati i jedva se čeka okušati u nekoj zagrebačkoj utrci.

Cijeli intervju pročitajte u novom broju magazina Gloria potražite na kioscima od četvrtka, 06. kolovoza 2020.!

Ne propustite Gloria ljetni paket - dva tjedna u prodaji! Gloria + zbirka najboljih ljubavnih romana + Biobaza tekući pekmez za brzo tamnjenje za 29,90 kn!

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

MILOŠ BIKOVIĆ Zvijezda na odmoru

NATAŠA TRAMIŠAK Ženska snaga u hrvatskoj vladi

RUTH BADER GINSBURG Vatrena feministica u Vrhovnom sudu SAD-a

KANYE WEST I KIM KARDASHIAN Ludilo, suze i bogatstvo

KUHINJA: IVICA MATOŠEVIĆ Gastro maraton istarskog vinara

PUTOVANJE: NATALI DIZDAR Ljeto s dečkom u Francuskoj

FELJTON: TAYLOR SWIFT Prava ljubav nakon mnogih brodoloma

Linker
30. ožujak 2024 04:49