Matea Smolčić Senčar
Zahtjevan zadatak

Novo lice malih ekrana mališani obožavaju: 'Na djetetu se brzo vidi koliko mu vremena daješ'

Una Zima trenutno radi na Dječjoj televiziji, a za magazin Gloria otkrila je što sve možemo naučiti u radu s djecom te kako balansira između karijere i majčinstva.

Televizijska voditeljica Una Zima (35) svake nedjelje ujutro u emisiji "Top lista" Dječje televizije na Drugom programu HRT-a uveseljava mališane. Ipak, snimanje spotova i priloga zbog trenutačne situacije stavljeno je na minimum, pa stvaraju program uz pomoć djece, koji osim glazbe snimaju i videa pod nazivom “Škola u vlastitom domu” te na kreativan način pokazuju kako provode vrijeme kod kuće.


Kad ste počeli raditi na Dječjoj televiziji?

- Imala sam 23 godine i u to vrijeme sam studirala novinarstvo. Na početku sam asistirala tati koji je dugo radio u produkciji crtanih filmova, a kasnije me cijeli taj proces počeo jako zanimati. Od mojih i početaka Dječje televizije prošlo je već 12 godina, na njoj danas radi desetak ljudi i uigran smo tim, imamo dnevno po 100 tisuća pregleda na YouTubeu, a neke najpoznatije izvedbe imaju više od 30 milijuna pregleda.


Što možemo naučiti u radu s djecom?

- Djeca u sebi imaju iskrenost koju odrasli izgube po putu. U razgovorima s djecom kroz godine rada shvatila sam da se kod njih sve vidi i osjeti, ništa ne mogu niti pokušavaju sakriti i to je ono najvrednije što od njih možemo naučiti i barem pokušati primijeniti i na naše živote.

Kako se vaš pogled na posao promijenio nakon što ste prije godinu i pol dana postali majka?

- Niti jedna moja navika više nije ista, sve je podređeno Viktoru. Vremena je manje, ali veselja puno više. Ipak, moj pristup poslu nije se promijenio, možda me jedino pripremio na izazove majčinstva. S jednakim žarom ga odrađujem, samo sada Dječju televiziju gledam s Viktorom.

Na djetetu se brzo vidi koliko mu vremena posvećuješ, a jedan od izvrsnih načina za njegovo razvijanje gledanje dječjih programa.

Upravo naše emisije pomažu u tome jer su pjesme koje puštamo edukativne i tema je puno - od korištenja interneta, odnosa roditelja, prehrane, a uče se i abeceda i boje.


A koliki je izazov balansirati između karijere i majčinstva te što će prvo učiniti kad popuste mjere karantene - čtajte u novom broju magazina Gloria.

U novom broju donosimo i ove priče:

Dalibor Matanić ekskluzivno o prinovi i novom početku: 'Našu sreću ne mogu umanjiti ni besane noći'

Kostadinka Velkovska o bitki za svoj život: 'Prvi put sam pomislila da je kraj, da sutra ne postoji'

NENAD BACH Zbog virusa odvojen od obitelji

PABLO LYLE Noćna mora meksičke zvijezde

VAL KILMER Ljekoviti zagrljaj bivše ljubavnice

JUSTIN TIMBERLAKE Umjesto na turneji - izoliran na ranču

VIRTUALNI TURIST Glazbeno putovanje Amerikom

FELJTON: JANE FONDA Životni put američke glumice i nepobjedive kraljice fitnessa

Linker
09. travanj 2024 23:26